Да заживееш с гаджето под един покрив

2014-02-13 12:59:00
Да заживееш с гаджето под един покрив
Снимка: Dreamstime

Рано или късно ще имате връзка, която ще стане толкова сериозна, че ще решите да заживеете заедно под един покрив. Разбира се, не бива да прибързвате с това решение, защото съвместното съжителство не е нещо просто и ако не не знаете как да се държите, рискувате то да убие връзката ви и да се стигне до раздяла.

 

На пръв поглед идеята да живееш заедно с гаджето сигурно ви изглежда супер яка, но и съвместното съжителство си има своите плюсове и минуси. Все пак едно е да прекарваш от време на време нощите с половинката си, съвсем друго е да живеете заедно, да си помагате в домакинството и да свиквате с начина й на живот.

 

Ако все пак искате да живеете заедно с гаджето си и смятате, че сте готови за тази сериозна промяна във вашите взаимоотношения, вижте какво трябва да правите и да не правите, за да потръгнат нещата:

 

 

Говорете – за да бъде една връзка стабилна, разговорите трябва да са неразделна част от ежедневието ви. Не правете грешката да премълчавате нещата, които ви дразнят. Също така продължавайте да му споделяте всичко, което ви вълнува и което се е случило с нас. Това, че живеете под един покрив и прекарвате повече време заедно, не означава, че трябва да се променяте.

 

Не се карайте за глупости – колкото повече време сте заедно, толкова по-голям е шансът да се скарате. Двойките, които живеят под един покрив, имат навика да се карат за глупави битовизми. Не ставайте от тях! Вместо да се стига до излишни скандали, по-добре седнете и поговорете и си кажете какво ви дразни и какво бихте променили, за да може да живеете спокойно и да сте максимално щастливи.

 

Не допускайте връзката ви да стане скучна – ако искате връзката ви да е здрава и да се развива, трябва да полагате нужните усилия. Затова внасяйте разнообразие във всеки един аспект от живота си. Хората, които позволяват сивото ежедневие да ги завърти, започват да губят желание за живот и стават апатично настроение към нещата, които се случват около тях. Затова ценете времето си заедно и го прекарвайте по забавен начин.

 

Не използвайте лъжи – трудно е човек да не лъже, дори за дреболии, но се старайте да не го правите. Все пак всяка връзка се гради на доверието, а загубите ли го веднъж, много, ама наистина много трудно ще си го върнете. Затова е по-добре да не се стига дотам. Ако по някаква причина сте излъгали половинката си, признайте си възможно по-скоро, за да научи от вас, а не от друг. Обяснете му защо се е стигнало до употреба на лъжи и му обещайте, че повече няма да се повтаря. Не позволявайте лъжите да станат част от връзката ви. Бъдете честни, дори когато става въпрос за битовизми. Ако ви попита дали ви дразни с това, че прекарва часове наред пред компютъра, играейки поредната игра, отговорете честно. Няма защо да му казвате, че няма проблем, ако това наистина ви побърква и изнервя.

 

Не отнемайте личното му/й пространство – това, че живеете под един покрив, не означава, че трябва да се разделите с личното си пространство. Прекарвайте време и насаме и оставете такова на половинката си. Всеки има нужда да бъде сам и да прави това, което иска – да почете книга, да се погрижи за себе си, да релаксира с приятна музика и т.н. Не си мислете, че гаджето ви не ви обича, ако иска от време на време да прекарва време без вас. По-добре му дайте тази възможност, в противен случай рискувате да го загубите.

 

Снимка: Dreamstime

 

Имайте му/й доверие – както вече споменахме, всяка връзка се гради на доверие. Няма смисъл да живеете заедно с гаджето си, ако му нямате доверие. Затова му вярвайте. Ако сте били лъгани досега и не може да се доверите на партньора си напълно, по-добре отложете съвместното съжителство за по-натам, когато си възвърнете доверието. Ако това стане някога изобщо.

 

Не приемайте партньора си за даденост – когато двама души са от доста време заедно, те подсъзнателно започват да се приемат за даденост и да не полагат нужните усилия, за да не разочароват половинката си. Но това, че сте спечелили един човек и той ви обича, не означава, че с поведението си не може да го загубите и да чувствата му да си отидат.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия