За какво най-често лъжем партньора си [част първа]

2015-08-28 15:02:00
За какво най-често лъжем партньора си [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Няма човек, който да не лъже. Установено е, че човек изрича между 100 и 300 лъжи на ден, дори без да се усети. Разбира се, тук влизат и най-дребните, като „Добре съм.“, „Нямам нужда от нищо.“ и „Всичко е наред.“ Често пъти лъжем и партньора си, прикриваме нещо от него, не казваме цялата истина. За какво най-често лъжем?

 

Броят на предишните ни партньори. Това важи и за двата пола, защото те са склонни да лъжат на тази тема. Мъжете винаги искат да се изкарат по-готини и смятат, че голямата бройка означава, че са опитни, мъжествени и сексапилни. Мъжете искат да бъдат харесвани и смятат, че като излъжат за бройката си, ще постигнат този ефект. Жените правят обратното – редуцират бройката. Те смятат, че гаджето им ще ги сметне за лесна, за несериозна и затова винаги казват доста по-малка цифра от реалната.

 

 

Психологични проблеми. Има хора, които страдат от психологични проблеми, но се срамуват да ги признаят. Това не ги прави луди, често пъти тези проблеми са в по-леки форми, но тази тема е много трудна за дискусия. Има хора, които биха се отблъснали от такъв проблем. Затова често пъти той бива премълчаван.

 

Отминала връзка с близък приятел/ка. Друга често срещана тайна, която гаджетата крият един от друг. В компанията ти има някой, с който сте били гаджета за кратко или след пиянска вечер сте се отдали един на друг. Сега се стараете да не го оповестявате пред никого, особено пред новите си партньори. Причината е, че се страхуваш да не пробудиш ненужна ревност у партньора.

 

Дразнещите навици, от които не можеш да се отървеш. Това понякога е гризането на ноктите, отскубването на всеки излишен косъм от веждите или пиенето на мляко директно от картонената кутия. Свикнал/а си така и не можеш да се отучиш от тези неприятни навици. Затова се опитваш да ги скриеш и да не дразниш партньора си по този начин.

 

Какво наистина мислиш за нещата, които той/тя харесва. Няма да ѝ признаеш, че новата ѝ дреха изглежда ужасно или че боята за коса, която си купува, не отива на тена ѝ. Тя също няма да ти каже, че не харесва най-добрия ти приятел, нито, че компютърните игри, които играеш, са много скучни за нея.

 

Проблеми в семейството. Тази тема е много трудна и тежка за повечето хора. Някои семейства са далеч от перфектното, дори да изглеждат идеални. Жертвите на насилие често се срамуват от преживяното и се стремят да го скрият. Чак, когато се отпуснат и видят сигурност в партньора, могат да споделят. Теми, като болести в семейството или трагични случаи, също са избягвани и премълчавани.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия