5 начина да заобичаш живота като необвързана

2015-07-16 20:01:00
5 начина да заобичаш живота като необвързана
Снимка: iStock

Рано или късно човек има моменти, в които остава сам. Раздялата е факт, вече си го преживяла, но ти е празно. Не си свикнала да нямаш гадже, спомняш си как си излизала постоянно с него, ходили сте на почивки, на разходки и сте правили всичко заедно. Сега се чудиш какво да правиш с живота си, с времето си и с навиците си. Подготвили сме ти няколко съвета как да се научиш да обичаш живота си отново, като необвързана.

 

Направи си график. Сега разполагаш с времето си изцяло и то е само за теб. Можеш просто да бъдеш по-организирана. Ако ти е трудно, използвай приложение на смартфона си, за да създаваш събития и да не забравяш какво имаш да правиш. Не се оплаквай, че няма с кого да излезеш и че всичките ти приятелки са обвързани. Излизай с тях, не забравяй и съучениците/колегите си.

 

 

Поработи над личното си усъвършенстване. Време е да поработиш върху себе си. Запиши се на курс по нещо, отиди на семинар в чужбина или посети приятелка, която живее далече. Една връзка коства много усилия, енергия и време. Сега можеш да отдадеш всичко това на себе си и да правиш нови неща, да учиш и да се развиваш.

 

Напиши какво искаш. Вземи готино тефтерче или просто лист и химикалка. Напиши какво искаш от живота и от себе си. Направи го като списък и създай ясни критерии. Остави листа на страна и го проверявай периодично през месец-два. Така ще видиш какво се е променило, какво вече не искаш и какво си успяла да постигнеш.

 

Бъди социална. Не прави грешката да седиш вкъщи и да се самосъжаляваш. Няма да спечелиш нищо по този начин. Излез от вкъщи, отиди на кино с приятели, разходете се в парка, излезте вечерта на дискотека или си направете домашен купон. Приемай всякакви покани за излизане, дори да ти е мързеливо и да ти се седи вкъщи, излезеш ли, ще ти дойде енергия и мотивация. А и не се знае с какъв интересен човек ще се запознаеш точно тази вечер.

 

Погрижи се за себе си. Сега имаш цялото време на света, затова се отдай малко на грижа за тялото. Дългите връзки понякога ни карат да губим сетивността към външния си вид. Преди не си излизала навън без грим, а сега предпочиташ комфорта и рядко слагаш макиаж. Отиди на масаж, направи си нова прическа и си купи поне няколко нови тоалета.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия