Интересни факти за целувките

2015-07-10 12:59:00
Интересни факти за целувките
Снимка: Dreamstime

Хората обичат да се целуват и повечето го правят често. Целуваме се всеки ден или почти всеки ден, но въпреки това има доста неща, свързани с целувките, които не знаем. Кои са те?

 

Целуването води до стопяване на мазнините – добре де, няма как да смениш спорта с чести целувки, но въпреки това е доказано, че при страстна френска целувка се изгарят 6.4 калории. Също така по време на целуване се стягат някои мускули – при целувка по бузата се активират два лицеви мускала, а при целувка с език – 34.

 

 

Целувката може да бъде много дълга – на 13 февруари 2011 година тайландската двойка Ekkachai и Laksana Tiranarat се целували почти 2 денонощия и за да бъдем по-точни – 46 часа и 24 минути. С това свое постижение те са успели да счупят рекорда от 32 часа.

 

В ДНК-то ни е заложено да се целуваме – още от древни времена има връзка между целувката и създаването на потомство. Според специалистите по време на целуване човек може да оцени партньора си и да прецени дали той е подходящ за дълга връзка или не.

 

Целувката бори главоболието – когато човек се целува, кръвта в тялото започва да циркулира по-бързо, а това води до намаляване на главоболието. Така че, ако нямаш хапче под ръка, потърси устните на гаджето си.

 

Устните са уникални – както пръстовите отпечатъци са уникални, така и устните са. Вземи една салфетка и си сложи червило, след което „целуни” салфетката. Ще видиш какъв е твоят отпечатък на устните.

 

Има световен ден на целувката – на 6 юли се отбелязва Световният ден на целувката. А ти целуна ли някого тогава?

 

Целувката действа като наркотик – ако се целуваш дълго време с гаджето си по едно време ще се почувстваш леко опиянен. Причината е, че тялото произвежда ендорфини, които са равни на брой като тези, които се произвеждат, когато човек взема морфин.

 

По време на целувката се разменят бактерии – целуването определено е приятно изживяване, но внимавай, защото чрез целувка може да се предадат близо 300 калории.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия