Целувката — един от най-здравословните начини да покажеш любовта си

2014-08-16 14:02:00
Целувката — един от най-здравословните начини да покажеш любовта си
Снимка: freeimages.com

Сигурно мнозина от вас могат с чиста съвест могат да заявят, че поне веднъж са се влюбвали и навярно няма да излъжат. Дали обаче някой е изпитвал онази истинска пламенна и завладяващата любов, която кара времето да спре и всичко наоколо да изгуби своето значение. Всеки миг да бъде вечност, ако сме далеч от любимия човек и всяка малка дума да отприщва ураган от емоции, които разрушават всяка малка наченка на егоизъм.

 

 

Дори и всичко това да не ви се е случвало, то сме сигурни, че поне сте си мислили, че е така. Любовта има невероятна сила, а начините, чрез които я показваме са повече от приятни. Един от най-разпространените е целувката. Тя е невероятен начин да покажеш на партньора си своите чувства. Често само една целувка е необходима, за да направи деня ни невероятен.

 

Е, освен че ни дарява с приятни емоции, учени установиха, че всъщност тя оказва изключително полезно действие от здравословна гледна точка на организма ни. Изследвания на специалисти показват, че продължителните целувки имат благотворно влияние върху кръвоносната система — пулсът се ускорява до 110 удара в минута, а това е отлична тренировка за сърдечно-съдовата система.

 

Това обаче далеч не е всичко, оказва се, че приятното изразяване на чувствата ни, всъщност подобрява и вентилирането на белите дробове. Причината за това се крие във факта, че докато се целуваме дробовете ни започват да работят в доста ускорен режим, като учени твърдят, че при целувка правим 60 вместо 20 вдишвания и издишвания на минута.

 

Приятното занимание има ползотворно действие и за зъбите ни, тъй като според последните изследвания на специалисти, при целуване отделяме далеч повече слюнка от обикновеното, която изключително добре почиства зъбите от киселинните налепи по зъбите, което на практика означава, че значително намаляваме риска от появата на кариес.

 

Не на последно място, учени поставят и факта, че чрез целувката човек изключително добре подобрява имунната си система, тъй като чрез предаването на слюнка се предават и не малко специфични и индивидуални бактерии, които навлизайки в устата ни активизират организма ни да изработи антитела, чрез които да се предпази от тях, което е един вид ваксиниране.

 

Разбира се, не трябва да забравяме, че целувката е най-лесния начин да се отървем от стреса и да се заредим с положителни емоции, които да ни направят повече от щастливи. Надяваме се, че всички тези доказателства са ви убедили колко силна е любовта и колко полезни са целувките затова не чакайте, а целунете любимият си.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
FemaleEyes
преди 9 години

Пълни глупости.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия