Как да се справиш с несподелената любов

2015-07-09 11:22:00
Как да се справиш с несподелената любов
Снимка: Dreamstime

На всеки му се е случвало да се влюби и да разбият сърцето му. Вариантите са два – да се влюбиш, другият човек също да те хареса и да започнете връзка. След време обаче нещата между вас да не вървят и гаджето да те зареже и да разбие сърцето ти. Вторият вариант е да се влюбиш, но да не отговорят на чувствата ти. Тогава сърцето ти може да не е разбито, но със сигурност те боли от несподелената любов.

 

За съжаление, все още не е измислено хапче против любовна мъка. Нито пък има как да заспиш влюбен и да се събудиш разлюбен. Факт е, че душата боледува досущ като тялото, но душевните терзания са доста деликатна материя и тяхното излекуване може да отнеме от няколко месеца до няколко години, като това зависи от самия човек.

 

 

И мъжете, и жените имат любовни проблеми, но представителите на двата пола се справят с тях по различен начин. Обикновено мъжете преследват до край жената, която са си харесали, докато тя не се предаде. Ако, докато я гонят, те я видят с друг мъж, стават изключително раздразнителни, агресивни и се затварят в себе си. Това е и причината да стават доста боеви между мъже заради някаква жена.

 

Когато една жена бъде отхвърлена от мъж, тя има свои начини за справяне с тази ситуация. Най-често дамите лекуват любовната си мъка, като излизат на кафе с приятелки, спортуват, ходят на екскурзия, на шопинг и др. Има изключения, но повечето жени не преследват агресивно мъжа, когото са си харесали, за разлика от представителите на силния пол, които гонят обекта на своите желания до дупка.

 

За добро или лошо жените са доста по-влюбчиви и чувствителни от мъжете. За тях несподелената любов е по-болезнена и има трайни отражения, които оказват влияние в следващите връзки. Всяко отхвърляне за жената действа негативно на нейното его и тя го понася наистина тежко. В такъв момент човек не бива да се предава на дапресията и трябва да прави неща, които му доставят достатъчно удоволствие, за да забрави за случилото се. В противен случай депресията може да стане хронична и да създаде сериозни здравословни проблеми. Истината е, че няма човек, който да иска да бъде отхвърлен или нежелан. Когато си влюбен, ти вярваш, че човекът, по когото си падаш, е създаден точно за теб, че той е твоята половинка. Ако обаче нещата помежду ви не се получат, целият свят се срива за секунди и ти вече не намираш смисъл да живееш. Защо ти е да живееш, като човекът за теб не те харесва? Това обаче е заблуда, която е добре да преодолееш бързо.

 

Истината е, че човек има повече от една половинка и ако не се е получило с някого, то просто не бива да бъдете заедно. Усмихни се, тегли една майна на случилото се и продължи напред. Когато нещо не става, то има причина да не стане. Може да не знаеш каква е, но наистина не е случайно.

 

Има една хубава мисъл, която е добре да знаеш: „Когато на човек му се струва, че всичко върви наопаки, в неговия живот се опитва да влезе нещо ново и чудесно.”

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия