Как да излекуваш разбитото си сърце [част първа]

2014-10-27 14:37:00
Как да излекуваш разбитото си сърце [част първа]
Снимка: thinkstockphotos.com

Често, когато човек е с разбито сърце, се чувстваш сякаш се намира под водата и иска да си поеме въздух, но не може. Когато имаме връзка ние градим живота си с участието на своята половинка. И изведнъж, в един хубав ден, всичко рухва. Това може да остави човек наранен, обиден и с много въпроси. Ако скоро са разбили сърцето ти и искаш да се възстановиш възможно по-бързо, виж нашите съвети:

 

1. Дай си време – няма как да преодолееш случилото се в рамките на няколко часа. Трябват ти няколко седмици или месеци. Колко време ще ти отнеме, зависи от теб - колко силни са чувствата ти, лесно ли се привързваш към хората, емоционална личност ли си и т.н. Няма значение колко време ще ти отнеме, за да се възстановиш, важното е да стане и да преодолееш случилото се. Не забравяй, че нещата, които не ни убиват, ни правят по-силни. Това е нещо, което се случва на всеки, така че подходи с разбиране към ситуацията. Сега ти си нараненият, след време пък ще бъдеш най-щастливият човек на света. За да може човек да оценява хубавото в този живот, трябва да види и от лошото. Седни на спокойствие, вземи един бял лист и химикал и си направи душевен катарзис. Как да стане това? Просто излей на листа своите чувства и емоции. Това, което си чувствал, когато сте били двойка и това, което чувстваш сега, когато сърцето ти е наранено. Така ще имаш възможност да се видиш отстрани. Бъди сигурен, че след като го направиш, ще се чувстваш много по-добре. Не се страхуваш да бъдеш тъжен, да плачеш и да страдаш. Не потискай чувствата и емоциите си. Колкото по-бързо ги пуснеш да излязат от теб, толкова по-бързо ще преодолееш раздялата.

 

 

2. Махни всичко, което ти напомня за него/нея – не е нужно да изхвърляш подаръците, да гориш снимките и да изтриеш всичко от компютъра си. Сега може да ти се струва разумно, но след време най-вероятно ще съжаляваш, че си се подал на емоцията. Скрий всичко, което ти напомняш за него/нея, а нещата от компютъра ги свали на флашка и я дай на някой добър приятел, защото е възможно в момент на слабост да започнеш да разглеждаш ваши стари снимки, а това няма да повлияе добре на психиката ти. В стаята ти не бива да има никакви подаръци и снимки от бившия, вземи един голям кашон и прибери въпросните неща. И тях може да дадеш на близък приятел или да свалиш в мазето, където няма да имаш лесен достъп.

 

3. Махнете го/я от всички социални мрежи – няма да е много красиво, ако го изтриеш и блокираш, затова просто направи настройките, така че да не ти излизат негови публикации. Ако не можеш да го направиш, изтрий и го блокирай, като предварително се извини за постъпката си и му кажи, че така ти е по-лесно да преодолееш раздялата. Ако е свестен човек, ще те разбере и няма да ти се сърди. Даже може да го помолиш той да те блокира за известен период от време, докато ти мине, защото има шанс в момент на слабост да решиш да го разблокираш и да му гледаш профила.

 

4. Започни да живееш по-здравословно – време е да се погрижиш за себе си, все пак трябва да продължиш да привличаш представителите на срещуположния пол. Започни да се храниш здравословно и да спортуваш. Бъди редовен във фитнес залата, там има много млади хора и е възможно да срещнеш новото си гадже. Колкото повече излизаш и контактуваш с хора, толкова по-лесно ще срещнеш човек, който да привлече вниманието ти. А здравословната храна ти гарантира добро настроение, от което определено имаш нужда. Разбира се, няма лошо от време на време да си позволяваш и нещо вкусно – пица, сладолед, шоколад и т.н.

 

 

5. Опитай се да не посещаваш местата, където може да го срещнеш – ако сте били доста време заедно, е нормално да имате едни и същи любими места, на които да ходите често. За теб е по-добре да не ходиш там, колкото и да ти се иска да го видиш. Ако сте съученици и няма как да не се виждате поне от време на време, старай се комуникацията помежду ви да не е повече от „здравей - здрасти“. Не търси компанията му, не ходи заедно с него за ядене, не ходи на същите извънкласни занимания като него и т.н. Ако сте от един клас, просто не му обръщай внимание, колкото и да ти е трудно.

 

6. Бъди оптимистично настроен – лесно е да се каже, но е трудно да се направи, когато ти се струва, че няма смисъл да живееш и че животът не е справедлив с теб. Колкото и да ти е трудно, направи всичко възможно да виждаш положителните неща на живота – нямаш гадже, но пък имаш повече свободно време за себе си, наранила са те – така ще научиш нов, ценен урок, не си очаквал такъв край – винаги трябва да очакваш неочакваното и да не си правиш прекалено дългосрочни планове. Това, че в момента си нямаш гадже всъщност ти дава множество възможности – повече свободно време, няма кой да ти държи сметка къде отиваш и с кого се виждаш, няма кой да те ревнува, няма кой да те ядосва и т.н. Медалът винаги има две страни, не го забравяй!

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия