Какво да правиш, ако обичаш две момчета/момичета едновременно?

2015-06-24 16:16:00
Какво да правиш, ако обичаш две момчета/момичета едновременно?
Снимка: iStock

Имаш си гадже от няколко месеца, но в последно време около теб се навърта едно момче, което определено те харесва. Ти също го харесваш. Но какво да правиш, като си имаш гадже, което те обича и връзката ви е ОК?

 

Има доста мъже и жени (за съжаление!), които цял живот имат повече от един интимен партньор. Обикновено любовникът/любовницата знае за официалното гадже/съпругът/съпругата, но е готов да пази тайната на своя/та любим/а, само и само да бъдат заедно, макар и 2-3 дни в седмицата.

 

 

Всъщност е възможно човек да обича двама или повече партньори едновременно. Да, връзките са различни, но любовта е налице.

 

Много хора живеят с идеята, че имат една-единствена половинка и когато я открият, ще живеят заедно до края на дните си. Истината е, че човек може да се чувства добре с доста различни хора. Поради тази причина той може да обича едновременно няколко души.

 

Това, което най-много те притеснява, е дали новото влюбване показва, че имаш проблеми с партньора си и не си доволен от връзката ви. Не, не е задължително. Просто човекът, към когото имаш интерес в момента, запълва успешно някои празноти в сантименталния ти живот. Или пък просто имаш нужда от разнообразие, от възраждане на тръпката.

 

Нормално е да искаш да споделиш на някого, но не знаеш на кого и дали е редно да го направиш. Ако споделиш на приятелка, тя най-вероятно ще те посъветва да напуснеш старото си гадже и да се радваш на новата си любов. Родителите ти пък ще ти кажат, че това е нещо временно и не си заслужава да разваляш връзката си заради моментна емоция. В крайна сметка ти трябва да вземеш решението, затова е по-добре да запазиш дискретност. Първо, за да не получиш някой грешен съвет и второ, за да запазиш репутацията на половинката си.

 

Не можеш (добре де, можеш, но не е хубаво) цял живот да си с двама души едновременно, затова трябва да направиш своя избор. Като за начало не драматизирай и не се напрягай излишно. Случва се човек да се влюби, въпреки че има най-страхотния човек до себе си. Често любовта не пита, тя просто връхлита. Седни на спокойно място и направи анализ на ситуацията, като не бързаш да вземаш каквото и да е било решение.

 

Замисли се дали човекът, който се е появил наскоро в живота ти, е новата ти голяма любов или е просто временно увлечение, начин да разнообразиш взаимоотношенията си с настоящия партньор. Ако е по-скоро второто, значи трябва сериозно да поработиш върху връзката, която имаш. Новата връзка няма да ти помогне, защото след време и този човек ще ти омръзне и ще търсиш нов и нов, и нов, и нов, и така до безкрай.

 

Има хора, които наистина не могат да вземат решение и затова имат паралелно две връзки. Това е възможно, ако настоящият ти партньор не е особено ревнив и не те следи къде ходиш, какво правиш и с кого излизаш. Ако решиш да водиш двойствен начин на живот, имай предвид, че първо, ще лъжеш в очите човека, когото обичаш и второ, ще трябва да си много организиран и да помниш всякакви детайли, за да не се издадеш.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия