Какво е в състояние да убие любовта помежду ви?

2014-11-27 14:42:00
Какво е в състояние да убие любовта помежду ви?
Снимка: Dreamstime

Всеки човек обича и е обичан. Някои хора са по-влюбчиви, други имат нужда от повече време, за да допуснат някого до себе си, но истината е, че любовта е навсякъде около нас. Тя представлява чувство на привързаност, грижа, привличане, симпатия. Често, освен любов, съществува и сексуално привличане към определен човек. Любовта е дълбоко, неизразимо чувство, което се споделя от близки, влюбени и от интимни партньори. Любовта е изключително красиво чувство, но за съжаление, има неща, които са в състояние да го погубят. Убийците на любовта не са никак малко и дебнат навсякъде. Виж кое е в състояние да разбие на пух и прах щастието на влюбените:

 

Миналото – за съжаление, доста хора са в състояние да пренасят в настоящата си връзка проблеми от минали взаимоотношения. По този начин те не живеят в настоящия момент, а в миналото, а това се отразява негативно върху връзката, която имат. Това, което е било преди, вече го няма! Не карай настоящата си половинка да плаща за грешките на някой друг. Не е честно и няма никакъв смисъл!

 

Зависимост – някои хора са изключително зависими от своите половинки и често това им изиграва лоша шега, особено ако имат взаимоотношения с човек, който не е свикнал да прекарва голяма част от свободното си време със своя партньор. Пълната независимост обаче също може да се окаже проблем. Тя може да накара единият да се чувства самотен и ненужен. Затова е нужно да намерите златната среда, където хем да сте едно цяло, т.е двойка, хем да сте две отделни личности.

 

 

Прибързване – както вече споменахме, на различните хора им трябва различно време, за да допуснат някого до себе си. Някои го правят доста бързо, докато при други това става бавно и на малки стъпки. Ако ти си свикнал към максимално сближаване с партньора си, рискуваш да изплашиш и прогониш човек, който предпочита по-плавното опознаване. Дръж се естествено, но не прибързвай и не притискай половинката си.

 

Различни цели – нормално е да сте различни и да имате различни интереси, цели и вкусове, но все пак трябва да има някакво припокриване, за да може да имате здравословни взаимоотношения. Когато целите на единия доминират над интересите на другия, то вторият се превръща в жертва и се отдръпва. Затова не трябва да се държиш егоистично и трябва да се интересуваш и от целите и интересите на своя партньор.

 

Вредни навици – всяка връзка в началото изглежда съвършена – ти си с розовите очила и не виждаш недостатъците на партньора си, нито той – твоите. След време обаче пеперудите излитат от стомаха ти, очилата губят цвета си и истината излиза наяве. Осъзнаваш, че твоят партньор не е толкова съвършен, за колкото го мислеше в началото. Вече има доста неща, които те дразнят у него и не знаеш дали ще успееш да свикнеш с тях. Хубаво е да седнете и да обсъдите нещата, които ви дразнят един в друг. Често човек не осъзнава, че дразни партньора си с някои свои навици, защото той толкова е свикнал с тях, че не се усеща, че ги прави.

 

Чужди хора – не би трябвало чуждите хора да оказват влияние върху взаимоотношенията, които имате, но често се случва и това. Когато се появи трети човек, който е излишен, връзката се изпълва с напрежение. Ако си в такава ситуация, трябва да действаш максимално бързо, за да оправите нещата, преди да са се скапали и да трябва да се разделите, защото вече не се понасяте и не виждате общо бъдеще.

 

Приятелите и семейството – освен чуждите хора, близките също са в състояние да развалят връзката ви волно или неволно. Голяма част от свободното си време човек прекарва в компанията на своето семейство и приятели. Затова е доста неприятно, когато партньорът ти не се разбира с тях или ти имаш разногласия с неговите приятели и роднини. Каквото и да става, не бива да заемаш нечия страна, нито да караш половинката си да прави същото. Когато се стигне до такъв момент, рискуваш връзката ти да се разруши. Затова колкото и да не ти допада някой от неговото обкръжение, дръж се възпитано. Не е нужно да сте си близки, просто бъди възпитан.

 

Изневяра – това определено е най-сериозният проблем при връзките. Има двойки, които поддържат отворени взаимоотношения и нямат против такива неща, но повечето не приемат изневярата с отворени обятия и често тя е повод за раздяла. Дори половинката ти да си признае и после да ти обещае, че никога повече няма да се повтори и че наистина съжалява за случилото се, ти винаги ще се съмняваш, че щом си го е позволил веднъж, може да го повтори. А липсата на доверие води до нестабилна връзка, която рано или късно приключва.

 

Стрес – в днешно време водим доста натоварен начин на живот и това се отразява и върху личните ни взаимоотношения. Повечето хора пренасят стреса, който получават навън във връзката си, а това е огромна грешка! Ако някой те е ядосал в градския транспорт, това не ти дава цял ден да ходиш като гръмоносен облак и да си го изкараш на половинката.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия