Кога трябва да откажеш сексуален контакт

2015-06-19 13:00:00
Кога трябва да откажеш сексуален контакт
Снимка: freedigitalphotos.net

Сексът е една от най-прекрасните, но и най-отговорните емоции, които можеш да изпиташ. Хубаво е да правиш секс с чувство, но не е добра идея да си безотговорен/на и да не мислиш за последствията, които сексът носи. Има причини, поради които да откажеш да правиш секс. Кои са те?

 

Нямаш чувства. Сексът не е нещо, което се случва по задължение или по стечение на обстоятелствата. Това, че излизаш с някого, не означава, че трябва да правите секс задължително. Изчакай, опознайте се и тогава прецени дали искаш нещо с него/нея, или не. Ако нямаш чувства по-добре не прави секс, защото след това може да съжаляваш.

 

Нямаш желание. Казват, че апетитът идва с яденето, но това не е валидно винаги. Понякога човек просто няма настроение, защото има ангажименти, изморен е, тормози се от нещо или просто не му е до това. Ако нямаш желание, не прави секс, защото така ще се почувстваш употребен/а.

 

Нямаш контрацептив. Сексът може да се случи и съвсем неочаквано. Оказва се, че и двамата го искате, има страст, чувства и емоции, всичко е перфектно. Но в един момент се замисляте, че нямате презерватив, а не използвате друг контрацептив, например противозачатъчни. Това е достатъчна причина да откажеш секс, колкото и да ти се иска. Не е добра идея да рискуваш, защото сексът без предпазни средства е реална възможност за забременяване и предаване на болести.

 

Ако си момиче и си неразположена. Някои дами практикуват секс и по време на цикъл, но за други това е крайно неприятно. Ако си от втория тип, просто кажи на партньора си, че не е подходящ момент от месеца. Той ще разбере и не би настоял, когато знае, че не се чувстваш добре.

 

Ако имаш полово предавана болест. В този случаи задължително трябва да откажеш сексуалните контакти. Това означава да заразиш партньора си, а вероятно не искаш. Дори да се лекуваш в момента и лечението да е към края си, не бива да се успокояваш с тази мисъл. Риск пак има, защото може да не си се излекувал/а. Хубаво е след като приключиш курса на лечение, да посетиш лекаря си, който да ти пусне изследвания. Ако те покажат, че вече си здрав/а, можеш спокойно да се отдаваш на любовни страсти.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия