Кога трябва да откажеш секс

2014-08-03 16:01:00
Кога трябва да откажеш секс
Снимка: freedigitalphotos.net

Много тийнейджъри допускат някои грешки в секса и после съжаляват. Липсата на опит, хормоните и силното желание да се доказваме пред другия пол, ни карат да правим някои глупости. Преди да правите секс с някого, трябва да си помислите хубаво, дали наистина искате. Кога да откажете секс с някого?

 

Когато не се познавате добре. Сексът е отговорност и не бива да правите секс с непознати. Винаги има риск от болести и скъсан презерватив. Затова бъдете отговорни към здравето си и не правете безразборен секс. Ако сте се забили с някого, но не се познавате добре, откажете се от секс с този човек.

 

Имате полово предавана болест. Ако знаете, че сте заразени, недейте да правите секс. Презервативът предпазва от някои болести, но не от всички, освен това винаги има вероятност да се скъса. Също така, ако в момента се лекувате от такава болест, въздържайте се от сексуални контакти.

 

 

Съмнявате се, че той/тя е болен/на от нещо. Някои болести, предавани по полов път имат видими симптоми. Ако партньорът ви има странно течение, неприятна миризма в интимната област, зачервяване, ранички или пъпки, не правете секс с него/нея. Това са сериозни симптоми на болести, които могат да ви причинят голям дискомфорт и да се лекувате доста време от тях. Най-добре е да откажете да правите всякакъв вид секс с този човек.

 

Ако партньорът ви настоява да е без предпазни средства. Сексът без предпазни средства крие риск от нежелана бременност и заразяване с болести, някои от които неизлечими като ХИВ/СПИН. Само презервативът може да ви предпази от нелечимата болест. Не бъдете лековерни, защото човекът срещу вас може да е заразен и да не знае. Инкубационният период на ХИВ вирусът е шест месеца. Това означава, че дори отрицателен тест може да бъде неверен, защото болестта не може да се установи. Хубаво е да се изследвате два пъти в рамките на няколко месеца и тогава да правите секс без презерватив.

 

Ако сте пияни. Трябва да сте отговорни към здравето си, когато правите секс. Ако сте пияни, ще ви е трудно, просто защото има вероятност да не знаете какво правите. Така може дори на сутринта да не помните, че сте преспали с някого. Освен това, може много да съжалявате, че сте си легнали с човек, който не харесвате. На сутринта ще ви е неловко и на двамата.

 

Ако сте най-добри приятели. Има ли смисъл да си разваляте приятелството със секс? Най-добре си намерете гадже, а не търсете любов при най-добрите си приятели. Вероятно връзката ви няма да се получи, а приятелството ще е съсипано.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Lilly23
преди 5 години

Си легнали с човек, когото не харесвате!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия