Той иска секс, как да му откажа?

Вероятно на много от вас ви се е случвало да попаднете в ситуация, в която приятелят ви настоява да правите секс, но вие все още не се чувствате готови за тази стъпка. В тийнейджърските години момичет

2012-03-15 19:09:00
Той иска секс, как да му откажа?
Снимка: sxc.hu

Вероятно на много от вас ви се е случвало да попаднете в ситуация, в която приятелят ви настоява да правите секс, но вие все още не се чувствате готови за тази стъпка. В тийнейджърските години момичетата често попадат под натиска на половинките си и не знаят как да откажат да направят нещо, което не искат.

 

Първият въпрос, който трябва да си зададете в подобна ситуация, е – обичате ли приятеля си и смятате ли, че той ви обича? Именно в отговора му се съдържа и отговорът, който вероятно вие търсите. Ако смятате, че вашето гадже ви обича достатъчно, значи можете  да сте сигурни, че дори и да му откажете да правите секс с него, той ще остане с вас. Ако смятате, че той би ви зарязал при евентуален отказ от ваша страна, значи чувствата му към вас вероятно не са искрени и определено не си заслужава да стигате до по-интимни взаимоонотшения с него.

 

Сега вероятно си казвате: „Нещата всъщност не са толкова прости”. Но задавалили ли сте си въпроса - защо? Взаимоотношенията между двама души трябва да се крепят на взаимното доверие, уважение и зачитане на мнението. За какво ви е да сте с човек, който ви принуждава да правите нещо против волята ви, само и само за да задоволи своите собствени желания и нужди?

 

Опитайте се да обясните на приятеля си какво точно ви възпира и поради какви причини искате да изчакате с навлизането в по-интимни взаимоотношения. Ако не срещнете разбиране от негова страна, очевидно гледните ви точки по този въпрос се различават. Тук е моментът да разберете доколко гаджето ви държи на вас.

 

 

Доводите от рода на „Ако ме обичаш, ще спиш с мен” вероятно звучат доста силно във вашите уши, но всъщност са просто евтин опит на гаджето ви да извърти ситуацията в своя полза. Не бива да се поддавате. Обяснете му, че доказвате любовта си към него всеки ден, дори с малки жестове, като усмивката, която грейва на лицето ви, веднага щом го зърнете.

 

Вярно е, че на определен етап от живота любовта и сексът вървят ръка за ръка, но не и в тийнейджърската възраст. Вие все още растете, опознавате собствените си тела, учите се да разпознавате емоциите и чувствата си. Всичко това не става изведнъж. Твърде вероятно е след време да съжалявате, че сте започнали сексуалния си живот прекалено рано. Тогава обаче няма да можете да върнете времето назад. Затова помислете и изчакайте. Не взимайте прибързани решения. Това, че приятелят ви настоява да спите с него, не означава, че трябва непременно да го направите. Ако смятате, че той прибързва, вероятно сте напълно прави. Времето е пред вас и ако някой не може да ви изчака, значи той просто не си заслужава!

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
PinkPan7her
преди 12 години

Изключително едностранчиво представено.

elichka955
преди 12 години

wax, подкрепям....

Wax
преди 12 години

САТАНИСТКА ТЕМА !

пAteNцЕ
преди 12 години

полезно....

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия