Как да предотвратиш лошото впечатление на първа среща [част първа]

2015-05-28 18:11:00
Как да предотвратиш лошото впечатление на първа среща [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Първата среща е едно от най-важните неща в една млада връзка. Ако искаш да свалиш някое момче или момиче, трябва да се подготвиш за прекрасна първа среща. Ако тя мине добре, вероятно ще има втора и трета, а това ти гарантира ново гадже. Затова е добре да се постараеш за първото ви излизане, ако наистина искаш да впечатлиш човека отсреща.

 

Бъди на време. Не подценявай силата на точността. Изобщо не е старомодно или странно ако не закъсняваш. Бъди навреме, дори 5 минути по-рано. Ако смяташ, че нямаш време да се подготвиш и ще закъснееш, обади се  и промени часа на срещата. Когато караш някого да те чака, показваш неуважение и това прави лошо впечатление.

 

 

Dress to impress. Вероятно си чувал/а тези думи и преди. Те важат с пълна сила за първата среща. Не бива да подценяваш начина си на обличане. Добре е да се разберете предварително какво ще правите – дали ще се разходите в парка или ще отидете на бар. Важното е да подбереш добре дрехите си. Дамите не бива да прекаляват с грима, парфюмите и голотата. Бъдете семпли, но стилни, това е най-важното. Покажете, че наистина сте се постарали за тази първа среща.

 

Лична хигиена. Тя е от първостепенно значение и не бива да я пренебрегваш. Постарай се да имаш време да се изкъпеш и да се подготвиш за срещата. Облечи си готини и чисти дрехи, които миришат  добре. Ако случайно изцапаш нещо, докато се оправяш, смени дрехата.

 

Ръкостискане. То е изключително важна част от невербалната комуникация. Мъжете трябва да внимават колко стискат ръката на дамата и да не прекаляват. Също така трябва да се досетят, че е тяхна работа първи да подадат ръка при срещата, а не да чакат дамата тя да го направи. От друга страна, момичетата трябва да стегнат малко хватката при ръкостискането. Повечето дами подават ръка много леко и все едно не искат да докоснат срещуположната страна. Това е грешка, защото отблъсква партньора.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия