Как да подхванеш разговора за бившите гаджета

2015-05-22 17:42:00
Как да подхванеш разговора за бившите гаджета
Снимка: iStock

От скоро си имаш ново гадже и все още не сте говорили за бившите си. Знаеш, че сега не е моментът, но си наясно, че рано или късно и това ще се случи. Разговорът за бившите не е нещо страшно, но все пак е добре да имаш предвид някои неща, за да не нараниш несъзнателно новия си партньор.

 

Като за начало не споменавай някое бивше гадже поне първите 5-6 срещи. В противен случай рискуваш гаджето ти да си помисли, че все още живееш в миналото и не си успял да преживееш раздялата. Ако това му мине през ума и реши, че не си готов да продължиш напред, може да поиска да прекратите взаимоотношенията си.

 

 

Когато дойде моментът да споменеш по някакъв повод някое твое бивше гадже, в никакъв случай не започвай с обидни думи, защото това не говори никак добре за теб. Обиждайки бившето си гадже, все едно плюеш върху себе си, защото си бил с този човек въпреки лошите му качества. Също така как може сегашното ти гадже да е сигурно, че ако се разделите след време няма да плюеш и него пред новия си партньор? Каквото и да се е случило, дори наистина да си бил наранен и измамен, запази си историята за себе си и за своите приятели, но не и за партньора ти.

 

Възможно е бившето ти гадже да е успяло да разбие сърцето ти, но това не означава, че трябва да се изкарваш жертва. Показвайки, че ти пука още за този човек и че преживяваш наново случилото се, показваш единствено, че не си преживял раздялата и не си готов за нова връзка. Неща, които със сигурност няма да се харесат на гаджето ти и то най-вероятно ще потърси щастието ти другаде.

 

Ти сам решаваш как да разкажеш историята и дали да спестиш някои подробности или не. Ако си изневерил на бившето си гадже и поради тази причина сте се разделили, може да го кажеш, но може и да си го спестиш. Имай предвид, че кажеш ли го, сегашното ти гадже няма да ти има вяра и ще те ревнува постоянно. По-добре обърни внимание на опита, който си придобил, благодарение на връзката, която си имал с въпросния човек.

 

Разговорът за бившите гаджета е разговор, който е добре да се води 1-2 пъти, не повече, защото все пак и двамата живеете в настоящето, а не в миналото.

 

Каквото и да ти разкаже гаджето ти за бившите си приятел/ки, в никакъв случай не започвай да обиждаш и критикуваш. Може да са постъпили зле с него, но не си ти човекът, който трябва да съди, защото не знаеш и другата гледна точка и може гаджето ти да ти разказва манипулирана история. Все пак сте отскоро заедно и връзката ви е доста уязвима, така че не внасяй допълнително напрежение, като нападаш човек, когото той е обичал.

 

Има хора, които не обичат нито да разказват за бившите си гаджета, нито да питат за чуждите. Ако гаджето ти не ти разказва нищо или не се интересува от твоето минало – направи същото и не разпитвай за неговото. Ако навлезеш в личното му пространство, рискуваш да го изплашиш и отблъснеш от себе си.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия