Да развенчаем няколко мита, свързани с мъжете

2015-05-23 16:01:00
Да развенчаем няколко мита, свързани с мъжете
Снимка: freedigitalphotos.net

Има много митове, в които тийнейджърите вярват. Едни от тях са свързани със секса, други с половете, а трети със здравето. В тази статия ще развенчаем едни от най-популярните заблуди, в които тийновете продължават да вярват, колкото и абсурдни да са тези твърдения.

 

Шапката и сешоара причиняват оплешивяване. Това е абсолютен мит. Няма как шапката да причини оплешивяване, колкото и често да носиш шапки. Същото важи и за сешоара. Ако това твърдение беше вярно, всяка жена трябваше да е плешива, защото повечето дами използват сешоар дори ежедневно. Причината за косопада при мъжете се крие в хромозомата Y. Чрез нея плешивостта се предава само на момчетата в рода.

 

Мъжете, които носят слипове, имат по-некачествена сперма. И това е мит. Някои хора смятат, че слиповете са вредни за сперматозоидите. Твърди се, че слиповете прекалено много затоплят тестисите и това влияе на качеството на спермата. Всъщност няма доказателство, че реално слиповете имат такова влияние.

 

Колкото повече се бръснеш, толкова по-твърда и гъста ще бъде брадата ти. Много момчета се страхуват от първото бръснене, защото смятат, че ще станат прекалено космати. Това е мит. Космите са генетично заложени. Ако баща ти има гъста брада, вероятно и ти ще имаш такава, колкото и рядко да се бръснеш.

 

Колкото по-голям размер обувки носи един мъж, толкова по-голям е пенисът му. Още един мит, в който тийнейджърите вярват. Всъщност няма никаква връзка между размера на стъпалата и пениса. Това са открили учени от болницата Св. Мери в Лондон.

 

Ако не изпитваш болка, докато тренираш, няма ефект. Много младежи си мислят, че за да постигнат ефект и да имат красиво тяло, трябва да се подлагат на изтощителни тренировки. Това е мит. Ако искаш да постигнеш резултати, трябва да спазваш балансирана програма от тренировки, сън и хранене. Изпитваш ли болка, значи прекаляваш.

 

Биреното коремче се получава от бира. Всъщност това не е така. Повечето младежи си мислят, че прекаляването с тази алкохолна напитка, ще им донесе отпуснат корем. Няма връзка между натрупаните мазнини в зоната на талията и консумацията на бира. 

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
papugai
преди 8 години

Космите са генетично заложени. Ако баща ти има гъста брада, вероятно и ти ще имаш такава, колкото и рядко да се бръснеш.=======================================бля бля бля, лъжа. Питайте девойките почнали да си бръснат *** на 12 дали на 15 не са по-космати от родителите си.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия