Какво можеш да научиш от мъжа, който така и не те обикна

2015-05-10 16:15:00
Какво можеш да научиш от мъжа, който така и не те обикна
Снимка: freedigitalphotos.net

Всеки човек има и несполучливи връзки. Разделите са болезнени, извървяваш труден път, докато преживееш болката. Но има и друг проблем, който да те кара да страдаш – несподелената обич. Понякога се влюбваме в хора, които не изпитват същите чувства към нас. Единственият начин да се справим с тази любов е да я изчакаме да утихне и да я преживеем. Хубавото е, че можем да научим много уроци от тези чувства. Какво трябва да научиш от мъжа, който не те обичаше?

 

Несподелената любов е празна. Вероятно си направила всичко възможно, за да спечелиш човека, когото обичаш. Но отговор от него не е последвал. Той е щастлив с друга жена или просто не иска да бъде с теб. Със сигурност любовта ти е красива и истинска, но тя е празна. Когато чувствата не са споделени, няма смисъл.

 

Не е негова вина. Отначало сигурно го обвиняваш и си мислиш, че той е виновен затова, че не те обича. Смяташ, че проблемът е в него и ако те опознае, нещата могат да се получат между вас. Но след време осъзнаваш, че той няма никаква вина. Просто чувствата не са нещо, което може да се обясни.

 

 

Дали ще продължиш е твой избор. Колкото по-скоро осъзнаеш, че няма надежда той да се влюби в теб, толкова по-лесно ще бъде да го преживееш. Дали ще продължиш да вярваш в невъзможната любов, или ще се откажеш е само твое решение.

 

 

Не можем да влияем над чувствата на другите. Отначало искаш да му се харесаш, опитваш се да си по-често около него, за да те опознае. Така си мислиш, че ще завладееш сърцето му, но резултат няма. С времето осъзнаваш, че каквото и да правиш, не можеш да повлияеш на чувствата на хората.

 

Несподелената любов те учи какво е и какво не е истинската любов. Истинската любов съществува, но е сладка, само когато има с кого да я споделиш. Затова трябва да осъзнаеш, че колкото и силни чувства да имаш, те не носят щастие.

 

Любовта, преди всичко, е да желаеш щастието на другия повече от своето собствено. Себеотрицанието е в основата на любовта. Искаш да видиш своя любим щастлив? За съжаление, той е щастлив без теб и ако го обичаш, ще трябва да го оставиш, за да намери и той своето щастие.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
tonybadams
преди 9 години

Основното е човек да влезне в себе си и да се самоопознае. Да види доброто и лошото в себе си и да се оцени . В смисъл с това се слага началото на събуждането ,което за мнозина е болезнено.Но именно след това човек узрява и спира да търси толкова лековати връзки.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия