Как да се справим с несподелената любов?

2012-04-22 15:27:00
Как да се справим с несподелената любов?
Снимка: sxc.hu

Вярвате или не, на всекиго се е случвало да страда от несподелена любов. Макар и в такива моменти да ви се струва, че сякаш е настъпил краят на света, това далеч не е така. Вижте няколко съвета, как да преодолеете това, че обектът на желанията ви не отговаря на вашите чувства:

 

1. Отдалечете се.

Опитайте се да прекарвате колкото е възможно по-малко време с човека, който не споделя чувствата ви. Ако това е възможно, постарайте се за известно време изобщо да не се виждате.

 

2. Приемете фактите.

Не се опитвайте да се заблуждавате и да си създавате напразни илюзии и надежди, че може би някой ден той/тя ще погледне на вас с други очи. Приемете истината такава, каквато е, и продължете живота си напред.

 

3. Намерете си занимание.

Погрижете се постоянно да сте заети с нещо. Намерете си ново хоби или пък се запишете на някакъв курс, за да подобрите знанията и уменията си.

 

 

4. Обградете се с хора, които ви обичат.

Излизайте с приятелите си, разговаряйте с роднините си и не странете от хората, които ви обичат. Именно те са тези, които ще ви окажат необходимата морална подкрепа, за да се справите с неприятната ситуация.

 

5. Съсредоточете се върху качествата си.

Това, че даден човек ви е отхвърлил, съвсем не означава, че не притежавате никакви качества. Постарайте се да си припомняте плюсовете си всеки ден или поне тогава, когато изпитвате определена несигурност в себе си.

 

6. Не съжалявайте.

Не съжалявайте за пропуснатата възможност да бъдете с обекта на чувствата ви. След като той/тя не ви обича толкова силно, колкото вие него/нея, значи едва ли евентуалната ви връзка щеше да бъде толкова приятна, колкото си я представяте. Вярвайте, че заслужавате нещо по-добро.

 

7. Отворете сърцето си.

Отворете сърцето си и не се отказвайте от любовта. Опитайте се да откриете друг човек, който заслужава вниманието ви и който е готов да откликне на топлите ви чувства.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
anonimka666
преди 11 години

Понякога несподелената любов се превръща във фикс идея, от която няма измъкване докато не получим нещо , от което след време разбирам ,че всъщност нямаме нужда и само сме си губили времето...

irresistible_smile
преди 11 години

Много трудно се ''преодолява''несподелена любов в някой случай даже няма решение..:(

reni980
преди 11 години

не е толкова лесно,аз опитах всичко но не става,а и няма как да се отдалеча от него защото той е приятел на брат ми и не може..не мога да го забравя сякаш нещо в мен не дава....безнадежден случай съм аз :( :Д

Viki.Vanewa
преди 12 години

Де да беше толкова лесно :Охаресвам го от 3 години /скоро и 4/1. Отдалечете се.-учим в едно даскало!2.Приемете фактите.-не мога да ги приема ...все се надявам, че някой ден той също ще започне да ме харесва, ама нее :/3. Намерете си занимание.-гледам хамстер /ама той ми го подари/4. Обградете се с хора, които ви обичат-говоря прекаленоо мноого за него и вече взех да дразне всички :Д иначе много често излизам с фт-та5. Съсредоточете се върху качествата си-....дообре6. Не съжалявайте-аа много съжалявам :/ може би защото го обичам страшно много и вечер си повтарям наум : не мога да живея без него!!!!Само като ми се усмихме ме влудява :/***...толково е перфектен но не го харесвам заради това ;(Още като го видях ...и....и веднага се влюбих :OА на мен никога не ми се е случвало :/Може го дразня с това че съм винаги лепната за него :ДМного съм досадна :ДЗа 1-2 дни не бях лепната за него и той взе да ми се усмихва по-често и ме покани с едни фр-та у тях да гледаме страшен филм.Ама там даже и не се погледнахме :/Опитвала съм се МИЛИАРДИ пъти да го забравя...ама нещо не ми се получава :ДБФФ-то ми и един фр ми казват *** само не съм знаела кой харесвам 7. Отворете сърцето си.-не могаа...3 или 4 момчета ме харесвах ама аз не ги харесвам :/ просто ги възприемам само като фр-***.П.-съжалявам за правописа (:

Lycina
преди 12 години

Понякога обаче несподелената любов не може да бъде преодоляна...

Lycina
преди 12 години

Понякога обаче несподелената любов не може да бъде преодоляна...

teddi_iwanova
преди 12 години

nai-mnogo mrazq tova ,da ne se spodelqt chuvstwata na horata

NoNam3
преди 12 години

:)

DS
преди 12 години

На кратко:Кажи че съжаляваш и че си се променила!Ако все още има чувства към теб ще се върже! ;о)

rosii24
преди 12 години

az niamam nespodelena lubov no drug problem koito ze vi spodelia predi mesec biax edna prostitutka no predi 3 meseca se vliubix vav edin maj koito obi4am poveze ot vsizko tragnaxme zaedno pomolime da spra tazi rabota no az otkazax i se razdelix me i az sega veze mesec ne rabotia tazi rabota no neznam kak da si go varna otzaiana sam koito moje neka mi dade savet molia kajete kak da go varna makar da sme razdeleni si pi6em smsi govorim si spodeliame si boli ni edin za drug no ne sme zaedno otzaiana sam i neznam kak da postapia

ROFLWTF
преди 12 години

:) Познато и изпитано вече 2 пъти. Ми хора, тва е живота, какво да се прави..Мда, звучи лесно, но никак не е :) И все пак на никого не го пожелавам, боли.

tittyana
преди 12 години

изглежда лесно ,когато е написано ... ;(

Sevdito
преди 12 години

Не е никак лесно..

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия