6 начина да продължиш напред след раздяла

2015-04-08 14:03:00
6 начина да продължиш напред след раздяла
Снимка: thinkstockphotos.com

Разделите са едни от най-трудните периоди в живота. Особено при тийнейджърите те могат да повлияят много силно. Младежите нямат много опит в любовта, а една раздяла им се вижда края на света. Това предизвиква депресии и куп проблеми. Как да преодолееш болката и да продължиш напред след раздяла?

 

Мрази на воля. Разбира се това е нормално само в началото. През първите дни ти се иска да причиниш болка на бившето си гадже, искаш да го подлудиш и да го накараш да страда. Това е нормално, можеш да се отпуснеш и да се отдадеш на това свое чувство. Позволи на гнева да си отиде и ще видиш, че след ден-два ще се почувстваш много по-добре.

 

Говори и се оплаквай. Това е другата стъпка, която ти е разрешена, но само в началото. Обади се на приятел или близък и разкажи всичко от игла до конец. Прекарай часове наред в говорене за него/нея и предупреди приятелите си, че имаш нужда от това. Оплаквай се на воля и изкарай бившия/бившата най-черния човек на света. След няколко дни ще се почувстваш по-добре, а и ще ти омръзне да се оплакваш.

 

Опитай се да си ангажираш мислите. Времето, прекарано в правене на нищо, е най-вредното нещо, когато преживяваш раздяла. Трябва да се концентрираш и да правиш нещо, за да не мислиш постоянно за него/нея. Ходи на училище редовно, учи по всички предмети, запиши се на курс, нов спорт или започни да учиш чужд език. Всичко това ще ти бъде от полза, защото няма да имаш свободно време, което да прекарваш в мисли за бившия.

 

Бъди социален/на. Време е да излезеш от вкъщи и да спреш да се самосъжаляваш. Къде са приятелите ти? Събота вечер е време за купон и приятни емоции. Не отказвай поканите, защото искаш да си стоиш вкъщи. Облечи си готини дрешки, лепни си огромната усмивка и отивай на купон.

 

Отдалечи се от спомените. Вероятно сега цялата ви връзка ти минава като на кино лента през съзнанието. Спомняш си първите срещи, моментът, в който „тръгнахте“, първите пътувания заедно, вашата песен и вашето място. Стоп! Време е да спреш да мислиш за това и да се отдалечиш от болезнените спомени.

 

Приеми, че ще отнеме време. Няма защо да се лъжеш, раздялата е тежка и се преживява трудно. Ще се излекуваш, просто трябва да мине известно време. Ще приемеш случилото се, но трябва да изчакаш гневът да премине.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия