Как да обичаме отново след раздяла

2015-01-16 18:09:00
Как да обичаме отново след раздяла
Снимка: freedigitalphotos.net

Любовта може да е много болезнена, особено когато преживяваме раздяла с партньора. Тези моменти са много трудни, понякога тийнейджърите дори изпадат в депресии. Истината е, че някои хора изключително трудно се впускат в нови връзки, след като са се разделили с гаджето. Трябва им време и сила, за да преживеят неуспешната връзка и да се подготвят за ново начало и започване на чисто. Други се отказват от любовта и дълго време не искат да имат никакви връзки. Изобщо не е лесно да обичаме отново, след като сме преживели несгодите в любовта. Как да обичаме отново след раздяла?

 

Приемете, че старата връзка вече е история. Искате ли отново да се влюбите? Приемете, че всичко останало вече е минало. Докато живеете със спомените и мечтите от старата връзка, няма как да продължите напред. Важно е да приемете, че сте се разделили и животът ви се променя. Този факт не е лош, напротив, промяната просто ви плаши, защото ви е страх от неизвестното и новото. Когато сте готови да продължите напред без призраците от миналото, едва тогава ще можете да видите и да оцените новата любов, която животът ще ви предложи.

 

Къде сбъркахте? Вероятно обвинявате само партньора си за краха на вашите отношения. Веднага след раздялата, това е нормално, защото сте наранени и страдате. Но с времето, трябва да осъзнаете и своите грешки. Помислете къде сбъркахте във връзката и с какво трябва да се промените. Усъвършенствайте се, за да сте по-добри партньори в следващата си връзка и да не правите същите грешки от миналото.

 

Наслаждавайте се на новия си статус. Вече сте сингъл, приемете го. Сега нямате гадже и този факт има своите предимства. Общувайте повече с приятелите си, запознайте се с нови хора, усмихвайте се повече. Правете неща, които не сте правили до сега: скочете с бънджи, запишете се на курс по готварство или просто обикаляйте из непознати места. Сега ще имате възможност да общувате с повече хора от противоположния пол, няма да давате обяснения и няма да се съобразявате с гаджето си. Ще бъдете по-индивидуални и ще свикнете отново да разчитате само на себе си.

 

Искате нещо по-добро за себе си. Признайте си, че предното ви гадже не беше перфектния приятел. Случвало се е да ви остави сама, за да излезе с приятели и да гледа мач, да се държи несъобразително или приятелите ви не го харесваха. Помислете какво в характера на бившия/та куцаше. Сега е време да намерите човек, с който ще се разбирате прекрасно и няма да притежава недостатъците, които ви дразнят.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия