Раздялата с гаджето и мнението на другите

2014-11-10 17:32:00
Раздялата с гаджето и мнението на другите
Снимка: freedigitalphotos.net

Разделите винаги са тежки. Дори да не сме били един за друг с дадения човек, не е толкова лесно да предприемем тази крачка и да кажем „край“. Остават много спомени, много неща, преживени заедно и куп общи приятели. Остава неловкото обяснение за пред околните и постоянните въпроси, които всички задават с цел да разберат какво се е случило и защо вече не сте заедно. Това може да ви докара дори до депресия. Тийнейджърите са раними на тези теми и мнението на другите е от значение. Какво да правим след раздяла и до колко трябва да обясним какво се е случило между нас?

 

 

Близките приятели. Те ви мислят доброто и искат да ви помогнат. Няма лошо да бъдете честни с тях и да им позволите да бъдат до вас в този труден момент. Дайте шанс на истинските ви приятели да ви помогнат и да ви докажат, че ви обичат. Няма лошо да се усамотите, да си дадете време и да изживеете мъката си. Но не пренебрегвайте хората, които искат да бъдат до вас в този момент. На тях можете да разкажете всичко относно раздялата и да поискате съвет, насока или просто да ви изслушат.

 

Семейството. То е много важно, когато преживявате първите несгоди в любовта. Тийнейджърите не обичат да споделят много с родителите си относно гаджета и любов, защото понякога и самите родители реагират остро. Ако вашите са такива, по-добре е да им спестите подробностите и просто да им обясните, че в момента ви е трудно.

 

Съучениците. Те са изключително важна част от обкръжението на всеки тийнейджър. Ако мнението на съучениците ви се промени и изведнъж спрат да ви харесват, например, това може да се окаже изключително демотивиращо и депресиращо за един млад човек. Ако съучениците ви са наясно с раздялата ви и няма как да скриете от тях, помнете, че не сте длъжни да давате обяснение. Дори да ви питат и да се интересуват от любовния ви живот, не е нужно да им давате отговори. Ако все пак искате да им кажете нещо, не създавайте допълнителни интриги и не плюйте много по бившия. Най-добре е да се измъкнете с политически коректен отговор. Винаги можете да кажете, че той е страхотен човек, но пътищата ви са тръгнали в различни посоки.

 

Общите приятели. Трудно е да бъдете в една компания отново. Най-вероятно вашите приятели ще си останат ваши, а неговите/нейните ще си останат близки с него/нея. Не търсете съчувствие и разбиране в приятелите на бившето гадже, бъдете сигурни, че те ще са на негова/нейна страна. 

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия