Любопитни въпроси и отговори за секса

2015-04-03 16:45:00
Любопитни въпроси и отговори за секса
Снимка: thinkstockphotos.com

Отдавна сексът не е тема табу. И това е хубаво! Не бива да се гледа на него като на нещо срамно, защото то реално не е такова. Сексът е израз на любов между двама влюбени, нужда, начин на живот, сексът е полезен. Със сигурност има въпроси, които не вълнуват, но чиито отговори не знаеш. Тук ще видиш най-често срещаните въпроси, свързани със секса, и техните отговори:

 

Чуплив ли е пенисът? - той няма как да се счупи, защото няма кости, но е възможно да се повреди нежната му тъкан при див и/или насилствен сексуален акт.

 

 

Може ли момичето да забременее по време на менструация? - въпреки че шансът е минимален, той съществува. Затова няма смисъл да рискувате, защото сексът без презерватив води, освен до нежелана бременност, и до болести, предавани по полов път.

 

Какво съдържа спермата? - основно тя съдържа семенна течност и сперматозоиди и е богата на натрий, цинк, спермин, аминокиселини, ензими, фруктоза, протеогликани, гликопротеини и простациклини.

 

Полезен ли е сексът? - да, редовният полов живот оказва благоприятно влияние на физическото и психическото състояние на човек. По време на секс се отделя хормонът ендорфин, който повишава тонуса и настроението.

 

Може ли да се забременее по време на анален и орален секс? - това няма как да стане, защото сперматозоидите трябва да попаднат във вагината, за да достигнат до яйцеклетката и да я оплодят.

 

Кога една жена има най-голямо желание за секс? - от биологична гледна точка това се случва в средата на цикъла, но всяка жена може да има огромно желание за секс винаги, стига мъжът да знае как да го провокира.

 

Съществува ли G точката? - да, тя съществува, не е мит, но има най-различни мнения къде точно се намира и как трябва да се стимулира. Повечето специалисти твърдят, че се намира на 3-5 сантиметра върху горната вътрешна стена на влагалището, но всяка жена има индивидуално тяло, така че не винаги е точно там.

 

За колко време се възбуждат мъжете и жените? - факт е, че представителите на силния пол се възбуждат много по-бързо от дамите. На мъжете им е нужно по-малко от минута, докато при при жените възбудата идва след 10-15 минути. Поради тази причина дамите държат на любовната игра, за да може да са достатъчно възбудени по време на акта.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
tanker
преди 9 години

Напълно нормално е, мозъците ни са програмирани така. Не съм хомосексуален, но те уверявам, че това е нормално, а щом твоя любим те възбужда, няма за какво да се тревожиш.

taina_maina_
преди 9 години

Здравейте!! Бих искала ,да споделя за моят проблем... Аз харесвам мъже,не бих спала с жена ,но като правя секс или гледам порно,се възбуждам като мисля за женско дупе ,от което се вижда и п.т.а.а ,но като свършвам си мисля и си усещам както трябва мъжкия член и го искам!!!Ама не знам защо,се възбуждам и от женски полов орган ,а не искам,искам си само мъжа ,който е с мен! Не мисля ,че си падам по момичета. Ако можете ми помогнете да не е така или ми кажете нормално ли е ??


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия