Въпросите, които те е срам да зададеш на гинеколога си

2014-09-29 11:19:00
Въпросите, които те е срам да зададеш на гинеколога си
Снимка: freedigitalphotos.net

Имате ли притеснения, когато ходите на гинеколог? Сигурно доста въпроси ви хрумват, но ви е срам да попитате. Няма защо да се тревожите, защото на лекаря това му е работата. Можете да го питате всичко. Проблемът е, че много млади момичета се притесняват и забравят или не намират начин да зададат въпроса си. Сега ще отговорим на най-популярните въпроси, които момичетата се притесняват да попитат.

 

Как трябва да изглеждат срамните ми устни? Няма точен отговор на този въпрос. Всяка жена е индивидуална и както лицето, ръцете и всяка част от тялото е различна в сравнение с другите жени, така е и със срамните устни.

 

Прекъснатият полов акт е надежден метод за предпазване от бременност, нали? Всъщност, това изобщо не е метод за предпазване от бременност. Има реален шанс да забременеете. Най-добре се посъветвайте с гинеколога си какъв метод е най-подходящ за вас.

 

Ако се обезкосмявам в интимната област, ще увелича ли шанса от болести и зарази? Смята се, че природата ни е дала косми в интимната област, за да служат като преграда и да ни предпазват от зарази. Но с еволюцията на човека, тези косми са станали ненужни. Те няма да ви предпазят от инфекция, а в топлото време могат да ви докарат сърбеж и дискомфорт.

 

 

Имам гъбички, как мога да се излекувам с домашни лекове? Ако имате гъбички, първо трябва да се установи с изследване. След това лекарят ще ви предпише медикаменти. Не е добра идея да се лекувате сами вкъщи.

 

 

Как да се предпазя от ЧПВ? Това е вирус, който се предава при допир на кожа с кожа или кожа с лигавица. Дори с презерватив, можете да се заразите, защото той не обхваща цялата генитална област. Единственият начин да се предпазите е да правите секс със сигурни хора и да нямате много интимни партньори.

 

Колко време след рисков полов акт мога да направя тест за бременност? За да покаже точен резултат, най-добре е да направите теста 14 дни след рисковия акт или на първия ден от закъснението. Направете теста с първа сутрешна урина.

 

Възможно ли е да забременея по време на менструация? Не се случва често, но е възможно. При малък процент жени менструацията съвпада с овулацията. Освен това сперматозоидите могат да живеят в тялото на жената дори седмица, а това може да съвпадне с овулацията.

 

Не се овлажнявам достатъчно, проблем ли е? Да, защото може да изпитате болка при полов акт. Използвайте лубрикант и всичко ще е наред.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия