Кога голямата разлика във възрастта играе важна роля [част първа]

2015-03-27 18:03:00
Кога голямата разлика във възрастта играе важна роля [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Някои хора имат доста консервативно мислене, когато става дума за разлика във възрастта между партньорите. Прието е дамите да са по-млади от партньорите си, но не и прекалено. Всеки човек е свидетел на различни истории, които доказват, че има много успешни връзки, макар разликата на партньорите да е голяма. В други случаи, тя изиграва лоша шега и те се разделят. Вероятно няма точен отговор колко е оптималната разлика между двама партньори, но със сигурност има някои неща, които трябва да предвидиш, ако си с много по-голямо или малко гадже от теб.

 

Има ли значение възрастта? Да, определено има. Ако се срещаш с човек, който е доста по-голям от теб, както много тийнейджъри правят, трябва да имаш куп неща предвид. Вие сте на различни етапи от живота, имате различно мислене, дори се забавлявате по различен начин. Дори ти да си зрял човек, а партньорът ти да младее, голямата разлика оказва влияние.

 

На каква възраст сте сега? Ако мислиш за дългосрочна връзка, трябва да обмислиш нещата в перспектива. Сега ти си много млад/а и живееш по един начин. След няколко години животът ти ще се промени коренно, най-често със студентските години. На колко години е сега твоят партньор? Той как си представя бъдещето ви след 5 години например?

 

При тийнейджърите винаги е по-сложно. Когато си тийнейджър нямаш много опит във връзките си и в любовта. Тогава човек е склонен да идеализира връзката, която има, дори тя да е далеч от перфектна. Проблемът е, че често пъти по-възрастните от теб могат да злоупотребят с невинността и наивността ти. Някои дори ще искат да те използват само за секс. Трябва да имаш това предвид. Не забравяй, че по-големите от теб имат очаквания за по-сериозни отношения. Дори хората в късните двадесет т са склонни към по-сериозни връзки и отношения, които няма да могат да имат с един тийнейджър.

 

Различни навици и интереси. Проблем е, когато интересите ви се различават. Ти още учиш в училище и имаш много свободно време, което понякога се чудиш как да уплътниш. Вероятно гаджето ти работи и няма много време за теб. Това може да породи много проблеми.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия