Кога разликата във възрастта има значение

2015-01-21 19:31:00
Кога разликата във възрастта има значение
Снимка: freedigitalphotos.net

Всеки човек има различни предпочитания относно на каква възраст иска да бъде гаджето му. Някои тийнейджъри държат да си хванат гадже на тяхната възраст или на близка, с малка разлика 1-2 години. Други пък, харесват хора с по-голяма разлика и искат да си имат доста по-младо или по-голямо гадже. Няма как да кажем кое е добро и кое не е, но определено голямата разлика понякога има значение. Кога?

 

Колко сте големи сега? Много важно е на какви години сте в момента. Особено в тийнейджърските години, ако единият партньор е на 15, а другият на 20, определено има шанс да не си паснете. Всеки има различни интереси, различна зрялост. Но ситуацията би била различна при хора на 25 и 30 години.

 

Тийнейджъри. В повечето случаи, връзките с по-големи хора в тийнейджърството, не са добра идея. Вероятно ви се иска да имате по-голямо гадже, но не забравяйте, че винаги има шанс другият да ви използва.

 

Емоционална зрялост. Разбира се, тя е много важна. В тийн годините човек расте и се развива изключително бързо, сякаш с дни помъдрява и открива нови неща за себе си. Голямата разлика може да бъде пречка, ако сте на различни емоционални нива. Единият партньор може да не е готов за връзка, другият да бъде. Огромно значение има и сексът. Някои момичета признават, че не са готови да правят секс, но се съгласяват единствено, защото приятелят им настоява и не искат да го загубят. Не правете крачки, за които не сте готови.

 

Навици и интереси, свободно време. Много голямо значение има завършването на училище. Когато единият партньор е още ученик, а другият е студент или работи, това оказва огромно влияние. Приоритетите на човек се променят, свободното време намалява, когато завършиш училище. Вече нямаш време за губене и уплътняваш всяка минута. Но когато си ученик имаш повече свободно време и почти никакви проблеми. Това са много важни разлики, които пораждат сериозни проблеми понякога.

 

Мнението на околните. Някои хора са много критични към такива връзки, особено ако разликата е наистина голяма. Ако се влияете лесно от чуждото мнение, такава връзка не е за вас. Много хора биха ви обидили или засегнали, просто защото не одобряват такъв тип връзки.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия