Как да се справиш с враждебно бивше гадже [част първа]

2015-03-24 19:29:00
Как да се справиш с враждебно бивше гадже [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Някои бивши гаджета могат да бъдат много досадни и да се бъркат там, където не им е работа. За съжаление, много хора не искат да приемат, че вече всичко е свършило и е крайно време да продължат напред. Затова започват да те търсят, да те обвиняват за куп неща, да плетат интриги и да лъжат общите ви приятели. Как да се справиш с това гадже?

 

Разбери какво иска. Някои хора не могат просто да повярват, че всичко е свършило. За съжаление, дори след тежката раздяла, някои хора таят надежда, че може отново да изградят същата връзка на ново. Това е голям проблем, защото връщане назад няма, ако и двамата не искат това. Просто разбери какво точно иска бившето ти гадже и му дай да разбере, че всичко между вас е приключило. Ако трябва му/ѝ кажи пак, че не изпитваш нищо и няма никакъв шанс да бъдете заедно вече.

 

 

Опитай се да устояваш на провокациите. Бившето ти гадже ще се опита да те провокира. Може да плете интриги, може да злослови за теб пред приятелите ти или просто да те обижда, когато се засечете. Трябва да устоиш на провокациите и да не падаш на неговото ниво. Вместо да обиждаш и ти или да ставаш част от сплетни, кажи му/ѝ, че по този начин само те отблъсква още повече.

 

Опитай се да разпознаеш, когато ти залага капани. Някои хора са способни и на много грозни неща, за да бъдат забелязани. Ако вече успяваш да игнорираш бившето гадже, вероятно то ще се опита да привлече вниманието ти по всякакъв начин. Научи се да разпознаваш кога наистина ти се обажда, защото няма на кого друг да звънне в нужда и кога просто се опитва да бъде забелязан/а.

 

Стой далеч от срещи с бившия/бившата. Има места, на които той/тя ходи често или просто се случва да се засечете в обща компания. Избягвай да се срещате, дори случайно. Най-добре е да предотвратяваш такива срещи, за да няма напрежение. А и някои бивши могат да го приемат като опит за нова свалка или ще решат, че нарочно ги следиш.

 

Никога не излизай с бивше гадже. Това правило е задължително. Няма какво да правиш повече с този човек, особено ако знаеш, че все още има чувства към теб. Време е да се отдалечиш от него/нея и да го игнорираш напълно.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия