Няколко интересни факта, свързани с целувките

2015-02-24 11:15:00
Няколко интересни факта, свързани с целувките
Снимка: thinkstockphotos.com

Целуваш гаджето си, родителите си, брат си, сестра си, приятелите си, домашния си любимец, понякога дори вещите. Хората постоянно се целуват, но малцина знаят интересни факти, свързани с целувките. Научи няколко, които определено ще ти бъдат интересни:

 

Всеки се страхува, преди да се целуне за пръв път. Има обаче хора, които не могат да се отърват от този страх за цял живот. Страхът от целуване се нарича филемафобия и определено създава голям дискомфорт.

 

 

Когато човек се целува, той използва цели 146 различни мускула. Това е един истински фитнес за лицето! В същото време целувките намаляват стреса и ни карат да се чувстваме в безопасност.

 

Статистиката показва, че повечето хора помнят първата си целувка по-ясно, отколкото първия си секс.

 

Целувките са изключително полезни и могат да удължат живота ти. Според учените мъжете, които целуват жените си преди излизане, живеят по-дълго и по-рядко катастрофират.

 

Разменянето на бактерии по време на целуване оказва благоприятно влияние върху човешкото здраве. Имунната система се повишава и се измиват опасните бактерии от устите ни.

 

Ти може да обичаш да се целуваш, но не навсякъде е така. На места в Азия, Южна Америка и Африка хората изобщо не се целуват. На някои места това дори е забранено със закон.

 

Забелязал ли си накъде накланяш главата си, когато се целуваш? Статистиката показва, че двама от трима души завъртат главата си надясно по време на целуване.

 

И при целувките се поставят рекорди. Екачай и Лаксана Тиаранарт от Тайланд са поставили рекорд за най-дълга целувка, която е продължила 58 часа, 35 минути и 58 секунди.

 

Когато човек се целува, сърцето му започва да бие по-учестено, а дишането да става по-неравномерно.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия