Как да помогнете на приятел, който преживява тежка раздяла?

2014-07-06 15:01:00
Как да помогнете на приятел, който преживява тежка раздяла?
Снимка: Dreamstime

Случвало ли ви се е да преживеете тежка раздяла с човек, който наистина сте обичали и сте се надявали, че този край никога няма да настъпи? Разделите са тежки, особено след връзки, в които е имало много любов, страст и време, прекарано заедно. Ако ваш приятел е в такова положение какво правите? Виждате, че той/тя страда, но можете ли да помогнете наистина? В такъв момент човек трябва да може да разчита на приятелите си, за да преодолее по-лесно тежките периоди. Сега ще ви дадем няколко съвета как да помогнете на приятел, който наскоро е претърпял раздяла.

 

Слушайте! Вероятно ви е писнало от толкова време да слушате едни и същи истории за вече бившето гадже на вашия/та приятел/ка. Може би още преди самата раздяла, когато е имало доста проблеми в тази връзка, вие сте слушали милион пъти за всички караници, спорове и неприятни случки. Сега трябва да чуете всичко отново и да анализирате всяка дума, но наистина това ще помогне на човека до вас. Просто слушайте. Помислете си дали вие нямаше да имате нужда да бъдете изслушани, ако бяхте в такава позиция.

 

 

Отвличане! Определено стоенето вкъщи, гледането на снимки и прехвърлянето на всеки дребен спомен не е добра идея за вашия приятел. Затова трябва да го отвлечете от вкъщи каквото и да ви коства това. В никакъв случай не се съгласявайте на отказ. Вероятно той/тя няма никаква мотивация за излизане, купони и срещи с хора, но вие не бива да давате право на избор. Съберете тайфата и вземете страдащия си приятел. Така той/тя ще се разсее и ще забрави поне за малко това, което преживява.

 

Бъдете на негова/нейна страна. За една раздяла винаги са виновни и двамата. Не може да се каже, че в една връзка единият е добър, а другият е лош. Но в такива моменти трябва да подкрепяте приятелите си и да бъдете на тяхна страна. След време, когато болката от раздялата отмине, тогава можете да си поговорите за грешките, които смятате, че той/тя е направил/а, но не и веднага след раздялата. Дайте време на приятелите си, за да могат да се възстановят.

 

Изненадвайте! Правете мили жестове към приятеля/ката си. Това наистина ще го/я накара да се чувства по-добре. Вземете кутия от любимите му/ѝ бонбони, шоколад, направете домашни палачинки или се постарайте с нещо друго негово/нейно любимо.

 

Опитвайте се да се смеете. Ясно е, че в тези моменти на никой не му е до забавление и смях. Но ако седите и се депресирате, така нищо няма да се оправи. Най-добре е да се постараете да разсмеете страдащия ви приятел, определено така ще се почувства по-добре.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия