Как да разбереш дали си влюбен/а [част втора]

2015-01-10 14:10:00
Как да разбереш дали си влюбен/а [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

„Влюбен/а ли съм?“ Вероятно този въпрос си задава всеки тийнейджър, когато харесва някого или изпитва чувства, непознати до сега. Влюбването е много лесно, то просто се случва и изобщо не зависи от нас. Но проблемът идва, когато не знаем дали сме влюбени, или не. Сега ще ти дадем няколко признака, по които да прецените дали си влюбен/а.

 

Ревност и чувство за притежание. Когато си влюбен/а искаш да си единствен/а за човека до теб. Не можеш да си представиш той/тя да целува друг или изобщо да се приближи до някой от противоположния пол. Трябва да внимаваш с ревността, защото тя може да разруши връзката. Но в малки количества, ревността дори действа добре, защото показва на партньора, че си загрижен и го обичаш.

 

Щастливи емоции. Съзнателно се опитваш да създадеш щастливи емоции за теб и гаджето. Дори едно обикновено кафе или разходка в парка ти се струва прекрасно преживяване. Искаш да запечаташ щастливите моменти със снимки, искаш много спомени, още щастливи моменти и много време прекарано заедно. Това е друг признак, че си влюбен до ушите.

 

Нашето място. Когато излизаш с някого и нямаш особени чувства към него, не помниш къде в била първата ви среща нито къде сте ходили и какво сте правили. Но когато се влюбиш помниш тези неща, дори без да полагаш усилие. Тогава започваш да говориш за “нашето място”, “мястото на първата ни среща” или “мястото, където се целунахме за първи път.”

 

Имаш чувство, че си омагьосан. Искаш да прекараш часове наред, докато говориш с новото си гадже, можеш да го слушаш с часове и дни. Нямаш търпение да се видите отново, за да правите куп неща заедно. 

 

Постоянно говориш за новото си гадже. Искаш целият свят да знае за чувствата ти, за него/нея, искаш да изкрещиш на всички, че той/тя е с теб. Гордееш се с гаджето си, смяташ, че то е уникално и говориш постоянно за него. Всичките ти приятели знаят, че имаш нова тръпка, постоянно пишеш статуси в социалната мрежа и не можеш да спреш да се усмихваш.


Първата част от статията четете тук:

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия