Как да спестим пари, когато сме във връзка

2015-01-08 13:01:00
Как да спестим пари, когато сме във връзка
Снимка: freedigitalphotos.net

Парите са проблем на много тийнейджъри, защото никога не им стигат. За съжаление, повечето получават недостатъчно джобни и се налага да пестят. Трудността се повишава, когато на хоризонта се появи и гадже. Тогава ни се иска да правим много неща с половинката, но всичко опира до пари. Как да спестим пари, когато сме двойка?

 

Правете си функционални подаръци. В началото на една връзка често подаряваме дребни подаръчета, с които да зарадваме гаджето си. Те са чудесен начин да покажем любовта си, а понякога дори не струват много пари, защото ги изработваме сами. Но със задълбочаването на отношенията, човек започва да мисли за по-големи и пищни подаръци. Най-добре е да правите функционални такива. Например искате да купите нещо на гаджето, помислете от какво има нужда. Това може да е дреха, аксесоар или просто уикенд за двама ви извън града. Не подарявайте ненужни неща.

 

Приготвяйте си храна. Обожавате да си хапвате? Помислете си колко пари давате за храна навън? Винаги храната в ресторант или бързата храна излизат по-скъпо от едно домашно ястие. Понякога не е толкова трудно да си приготвите нещо вкусно, има много лесни рецепти в интернет, които ще ви харесат. Със сигурност ще спестите много пари ако си ограничите храненето извън къщи.

 

Забавлявайте се вкъщи. Всяко едно излизане е свързано с пари. Когато времето е топло, можете да се разхождате спокойно някъде и да прекарвате повече време навън. Зимата е трудно да излизате и да не харчите пари. Затова си намерете забавления вкъщи. Това не значи да не излизате изобщо, но да разредите срещите с приятели например. Можете да поканите приятели на кафе у вас. Друг вариант е да се сдобиете с някоя бордова игра, която да ви развеселява, когато сте двамата. Направете си голям купон с приятели, като уговорката е всеки да донесе по нещо.

 

Пазарувайте от намаления. Има много стоки, които са на приемливи цени, когато има намаления. Следете намаленията и промоциите в любимите си магазини и пазарувайте тогава. В магазините за дрехи винаги има по нещо намалено, особено ако са останали малко бройки. Така често пъти се намират страхотни попадения, просто трябва повече търсене.

 

Спрете с ненужните покупки. Признайте си, че понякога харчите пари за вещи, които не ви трябват. На всеки се е случвало, но това вреди много на бюджета. Преди да си купите нещо, което не ви трябва, помислете. Не бъдете импулсивни. Защо го искате? Дали просто не е нуждата да похарчите малко пари? Откажете се и помислете един ден. Има вероятност на следващия ден да сте си променили мнението и да решите, че наистина тази покупка е излишна.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия