Как да разбереш дали си влюбен/а [част първа]

2015-01-09 12:00:00
Как да разбереш дали си влюбен/а [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

„Влюбен/а ли съм?“ Вероятно този въпрос си задава всеки тийнейджър, когато харесва някого или изпитва чувства, непознати до сега. Влюбването е много лесно, то просто се случва и изобщо не зависи от нас. Но проблемът идва, когато не знаем дали сме влюбени, или не. Сега ще ти дадем няколко признака, по които да прецените дали си влюбен/а.

 

Невероятен и перфектен. Новата ти тръпка е просто прекрасна. Няма никакви недостатъци, защото е перфектен/а. Той/тя прави всичко прекрасно, има уникална красота и е всичко, за което си мечтаеш. Това е един от най-силните признаци, че си се влюбил/а – не можеш да виждаш недостатъците на другия.

 

Не можеш да се съсредоточиш. Постоянно си разсеян/а, не можеш да се фокусираш върху нищо, постоянно мислиш за новото си гадже и копнееш да го видиш. Нямаш търпение да дойде времето за срещата и съвсем забравяш какво имаш да правиш в училище или за домашно.

 

Егоизмът отстъпва. Усещаш се как не мислиш изобщо за себе си. Склонен/на си да правиш куп компромиси и това изобщо не ти тежи. Не си спал/а няколко нощи, защото си имал/а тежък изпит. Вече всичко е приключило и с нетърпение искаш да си легнеш и да се наспиш. Но в този момент ти звъни той/тя и ти съвсем забравяш, че ти се спи, а излизаш и се виждаш с гаджето. Това е друг сигурен признак, че сериозно хлътваш.

 

Настроенията ти се колебаят в крайности. В един момент си щастлив/а, след малко вече ти се плаче. Дори най-малките неща могат да те зарадват или пък да те депресират. Когато новото ти гадже направи нещо мило за теб, ти вече си в небесата от щастие. Но ако не си вдигне телефона, когато му/ѝ звъниш, се чувстваш ужасно и полудяваш защо не ти вдига.

 

Мечти и фантазии. Дори през деня, когато си в училище, постоянно си мислиш за него/нея. Представяш си какво искаш да правите заедно, къде ще ходите, виждаш бъдещето си с този човек. И това се случва постоянно, докато си с приятели, докато учиш или си почиваш вкъщи.

 

Няма достатъчно време. Времето никога не стига. Виждате се, поглеждаш си часовника и сякаш са минали няколко минути, а всъщност сте заедно часове наред. Не усещаш времето как лети, изведнъж става време да се разделяте. Можеш да прекарваш цял ден и цяла нощ с новото си гадже и да не правиш нищо друго.

 

Той/тя е толкова сладък/сладка. Всичко около новото ти гадже ти се вижда уникално сладко и мило. Дори нещо тривиално, ти го определяш като страхотно. Струва ти се, че той има най-уникалните очи или че тя има най-красивата коса на света.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия