Няколко начина да спестите пари за дрешки/обувки

2012-06-04 16:43:00
Няколко начина да спестите пари за дрешки/обувки
Снимка: sxc.hu

Shoppig-ът е едно от любимите занимания на момичетата, а в днешно време и на голяма част от момчетата. Тийнейджърите, които не работят, са принудени да спестяват пари от дневните си, за да си купят някоя нова дрешка. Вижте няколко съвета, които ще ви помогнат да пестите и да не харчите пари за неща, които не са ви необходими.

 

1. Не харчете пари, които нямате

 

Много е важно да не си създавате вредния навик да харчите пари, които нямате. Когато сте млади ще взимате от приятели и роднини пари за неща, които не може да си позволите, а след време ще почнете да теглите кредити. Не го правете. Купувайте си само неща, от които имате нужда и за които имате финансови средства. Няма смисъл да си купите супер скъпите обувки и после 1 месец да гладувате, за да си го изплатите.

 

2. Пазарувайте в Outlet магазини

 

Всеки магазин предлага новите си колекции на безбожно високи цени. Защо да давате 100лв. За дънки, чиято реална цена е 30лв.? По-добре изчакайте да намалят дрехите, които сте си харесали, вместо да хвърляте грешни пари. Ако имате спешно нужда от някаква дреха, посетете Outlet магазините, те са много добре заредени и дрехите не са никак стари. Има ли значение дали якето, което сте си купили е колекция Лято`2012 или Лято`2011, не, нали? Важното е да е хубаво, качествено и да ви седи добре.

 

3. Не си купувайте нещо, само защото е намалено

 

Когато човек види дадена дреха на супер ниска цена, нещо отвътре го кара да си я купи, дори да няма нужда от нея. Това, че сте видели един пуловер за 10лв., не означава, че трябва да ги дадете тези пари. Той може да е евтин, но ако нямате нужда от него или имате още 5 подобни, тези 10лв. ще бъдат глупаво похарчени, а не добре инвестирани.

 

 

4. Пазарувайте online

 

Пазаруването в интернет е лесно, приятно и излиза по-евтино. Единственото неудобство е, че човек не може да премери нещата, които си е харесал. Но ако си пазарува известни марки, той може да намери дрехите/обувките в местния магазин, да види кой е неговият размер и след това да ги поръча online.

 

5. Съчетавайте цветовете

 

Ако в гардероба ви има предимно бели и черни дрехи, то не си купувайте прекалено цветни, които са ви харесали в магазина, но после няма с какво да комбинирате или пък ще продължите традицията да носите дрехи в двете крайности. По принцип бялото и черното се комбинира лесно и с почти всичко, но ако сте свикнали с тези цветове, трудно ще свикнете с ярко лилавото, жълтото и т.н.

 

6. Научете се да шиете

 

Не на всеки му се отдава да шие, но може да научите поне основните неща. Ако в последствие установите, че ви идват идеи и можете да ги осъществите, то ще се радвате на дрехи, които никой друг няма. А това определено е хубаво, защото не е особено приятно да видиш любимата си рокля върху някое друго момиче. Освен, че ще бъдете уникални, дрехите ще ви излязат значително по-евтини.

 

7. Не си купувайте неща, на които бързо ще им отмине модата

 

Няма смисъл да си купите панталони, които ще бъдат демоде другото лято. По-добре заложете на дрехи, които ще може да носите поне няколко сезона и което лесно се съчетават, както цветово, така и в зависимост от стила.

 

8. Грижете се за дрехите си

 

За да бъде една дреха дълго време в добро състояние, освен, че трябва да бъде качествена, трябва и да се грижите добре за нея. Използвайте качествени прахове, не перете дрехите си прекалено често и избягвайте да използвате сушилня.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия