За какво да похарчим спестяванията си

2014-09-06 15:01:00
За какво да похарчим спестяванията си
Снимка: freedigitalphotos.net

Дълго време сте спестявали пари, защото ви е писнало да харчите за дребни неща и накрая да нямате финанси за нищо? Спестяването е чудесен начин да се научите да сте сериозни, защото след години, когато се издържате сами, ще е още по-трудно да заделяте пари. Но се чудите къде да ги похарчите, така че да ги дадете за нещо смислено и ценно. Сега ще ви дадем няколко съвета.

 

Почивка/екскурзия. Има ли място, което винаги сте искали да посетите, но не сте имали финансовата възможност да го направите? Защо не си позволите да се поглезите и не отидете на някое райско кътче, което бленувате да видите? Така ще си починете и ще се върнете с много готини снимки и спомени. Това пътуване ще ви остане винаги като спомен от едно ценно преживяване, особено поради факта, че сте положили усилия да спестите пари.

 

 

Курс по език/компютърна грамотност. Това е нещо наистина полезно. Винаги сте искали да научите френски или пък да се запознаете по-добре с възможностите на някоя програма? Има много наистина полезни курсове, които ще са ви от полза цял живот. Това са наистина смислено вложени пари, защото придобитите умения могат да ви изкарат още финанси. Не се колебайте, защото пари, похарчени в тази насока, не са хвърлени на вятъра. Дайте си шанс да научите нещо ново.

 

Смартфон/таблет/техника. Всички имат смартфон, а вие още сте със стария си телефон, който няма никакви функции. Вероятно искате да се докоснете до новите технологии и мечтаете да си купите хубав умен телефон, който да улесни ежедневието ви. Ясно е, че смартфоните в днешно време са необходими, затова ако имате спестени пари, можете да се зарадвате с един такъв подарък. В тази графа влизат и други техники като таблет, лаптоп и т.н. Помислете си от кое имате най-силна нужда и си го купете.

 

Нова стая. Обзавеждането на стаята ви отдавна ви дразни, искате да я освежите с някакъв ремонт, но родителите ви не могат да си го позволят? Защо не си купите сами нови тапети/латекс и не промените малко интериора. Зависи какви пари имате и какво искате, но определено това е добра инвестиция. Така ще направите нещо за дома си, което да ви радва дълго време. Винаги можете да викнете приятелите си, които да ви помогнат с тежката задача и всичко ще е много по-забавно. Дори една промяна в цвета на стените може да направи стаята ти много по-приятна и различна.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия