Съвети към хората, поддържащи връзка от разстояние

2014-12-26 14:20:00
Съвети към хората, поддържащи връзка от разстояние
Снимка: freedigitalphotos.net

Връзките от разстояние винаги са трудни и сложни. Никой не би си избрал да доброволно да бъде далеч от половинката си. Но понякога обстоятелствата не зависят от нас и сме принудени да бъдем далеч един от друг. Ако сте решили, че можете да издържите и да запазите такава връзка, сега ще ви дадем няколко съвета.

 

Разговорите са ключови. Говорете си повече. Важно е да поддържате добра комуникация и да се чувате често, за повече време. Разговорите по телефона не могат да заместят живото общуване, но ако си говорите по-малко, ще се отдалечите. Опитвайте се да споделяте повече в разговорите си, разказвайте какво правите, как се чувствате. Не си мислете, че давате отчет или прекалявате със споделянето. Просто така замествате живото общуване и времето, прекарано заедно.

 

Важно е да се виждате, дори да е през камера. Технологиите са много развити и вече ни е съвсем лесно и достъпно да осъществим видеоразговор. Затова не се колебайте и по-често се гледайте с гаджето, макар и през монитора/смартфона. Това ще създаде усещане за близост и топлота.

 

Виждайте се възможно най-често. Всичко зависи от това къде живеете. Ако сте в една и съща държава, но различни градове, пътуванията са по-лесни. Ако сте в различни държави, това много усложнява нещата, но все пак се старайте да прекарвате възможно най-много време заедно. Правете всичко заедно.

 

Не ревнувайте. Когато сте се съгласили да участвате в такава връзка, това автоматично означава, че имате доверие на гаджето си. Доверието е много важно, дори да не сте във връзка от разстояние. Но липсата му може да ви направи ревниви и буквално да съсипете връзката си. Излишната ревност няма да ви донесе нищо добро, а само скандали и негативни емоции.

 

Уверявайте партньора си, че го обичате. Когато сте заедно е лесно да окажете на някого, че го обичате. От разстояние това е много по-трудно и наистина няма как толкова лесно да покажете на някого, че той значи всичко за вас. Затова поне го казвайте, уверявайте партньора си в любовта си.

 

Правете секс. Когато сте заедно, правете секс. Не се отпускайте в прекалено много излизания или срещи с приятели. Усамотявайте се и правете повече секс. Не мислете, че можете да наваксате, но сексът ще ви сближи и ще ви накара да се почувствате по-добре.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия