Упражненията, които подобряват секса

2014-12-09 12:04:00
Упражненията, които подобряват секса
Снимка: freedigitalphotos.net

Спортът е свързан с по-качествения секс, дори да не вярвате, че е истина. Замисляли ли сте се колко е важна физическата подготовка? Идеята не е да сте професионални спортисти, за да правите качествен секс, а просто да имате добър мускулен тонус и повече енергия. Това е много добър повод да се мотивирате да спортувате и да започнете да посещавате фитнес залата по-редовно. Кои упражнения ще ви бъдат полезни, за да подобрите секса?

 

Кардио. Вероятно кардиото е най-полезното и важно упражнение, когато става дума за секс. За да можете да издържате повече време, да не се задъхвате и изморявате, когато сте с гаджето, правете кардио тренировки. Така ще качите вашата издръжливост и ще нормализирате пулса си. Ще можете да се наслаждавате на секса повече, защото няма да се задъхвате или да губите сила. Освен това кардиото подобрява кръвообращението в тялото и това означава повече възбуда. Правете кардио поне три пъти седмично, за да видите резултати. Отначало ще ви е трудно, ако не сте тренирали, но скоро ще започнете да ставате по-издръжливи.

 

Плуване. То е полезно за цялото тяло, развива мускулите, координацията, дишането, но освен това помага и на сексуалния живот. Според изследване на учени от Харвард, мъжете и жените, които плуват, имат по-добър сексуален живот. Оказва се, че дори хора на възраст около 50, водят полов живот като значително по-млади хора. Плуването подобрява кръвообращението, силата, издръжливостта и редуцира стреса. Освен това понижава телесното тегло, което ще покачи либидото ви.

 

Разтягане. Чудесно е ако правите упражнения за разтягане или посещавате спорт като пилатес, йога, каланетика или йогалатес. Това са спортове, които не натоварват тялото с интензивни движения и при тях няма кардио. Но това изобщо не ги прави лесни. Тези спортове разчитат най-вече на леки гири или собственото тегло. Има много упражнения, които стягат мускулите и влияят на тонуса. Друго важно нещо е разтягането и подвижността. За да нямате схващания, докато правите секс или за да бъдете по-подвижни, разтягането много ще ви помогне. Така ще можете да пробвате нови, по-сложни пози.

 

Кегелова гимнастика. Всички сме чували за тези упражнения, но само хората, които са ги правили редовно могат да кажат, че наистина има ефект. И това е факт, тези упражнения могат да подобрят секса. Смята се, че мъжете, които редовно упражняват тези мускули, могат да се преборят с преждевременната еякулация. При жените кегеловите упражнения водят до по-силни оргазми и по-стегнато влагалище.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия