Факторите за щастлива връзка

2014-11-12 18:34:00
Факторите за щастлива връзка
Снимка: freedigitalphotos.net

Кой човек не иска да има готино гадже и щастлива връзка? Всеки млад човек иска да е щастлив, да срещне голямата любов и да бъде обичан. Но понякога връзките са сложни. Често пъти имаме пререкания с партньора, караме се или се чувстваме неразбрани. Но щастливи ли сме наистина? Сега ще ви разкажем повече за факторите на щастливата връзка.

 

Изслушвате се. Ако не можете да си говорите и комуникирате трудно, значи нещо не е наред. Но ако успявате да се изслушвате, говорите си спокойно и безпроблемно обсъждате проблемите си, значи всичко е наред. Няма как да има сериозна и щастлива връзка без да си комуникирате качествено.

 

Добър екип сте. Трябва да се разбирате и да сте тандем. Ако успявате да се сработите, разбирате се и работата заедно ви спори, то всичко е наред. Това придава много по-силно усещане за взаимност във връзката и сякаш се убеждавате отново, че можете да разчитате един на друг.

 

Правите качествен секс. Ако сексът не върви, то цялата връзка куца. Няма как да се чувствате на място, ако сексът не ви харесва. Това оставя горчиво усещане и сякаш дори да има чувства, те рано или късно охладняват. Сексът е физическото доказване и изразяване на любовта във връзката. Без него нищо не е наред.

 

Приятели сте. Важно е гаджето ви да ви е най-добрият приятел. Така имате доверие, можете да споделите всичко. Недейте да криете и да премълчавате, защото няма смисъл. Трябва да чувствате, че сте близки.

 

Доверие. Няма щастлива връзка без доверие. Ако се съмнявате постоянно в партньора си нито вие, нито той/тя ще сте щастливи. Ревността може да бъде сладка, ако е в минимални количества. Прекалявате ли с нея, очаквайте да съсипете връзката си съвсем скоро.

 

Уважение. Вероятно уважението е на второ място по важност, след любовта. Без уважение връзката е обречена. Никога не унижавайте партньора си и не го карайте да се чувства зле. Не го дискредитирайте, дори ако сте много ядосани. Когато сте гневни, не си изкарвайте всичко на гаджето си и не потъпквайте любовта и уважението.

 

Правите планове за бъдещето. Когато искате да сте дълго време с един човек, вие си правите планове за бъдещето. В тях присъства и партньора, а вие държите той да присъства във вашия живот и занапред. Споделяйте плановете си с партньора.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия