Няколко ситуации, които само необвързаните могат да разберат

2014-11-04 14:54:00
Няколко ситуации, които само необвързаните могат да разберат
Снимка: thinkstockphotos.com

Някои хора смятат, че да си нямаш гадже е нещо ужасно и трябва за кратък период от време да бъде променено, но за някои хора това всъщност е хубаво. Имаш повече свободно време, не трябва да се съобразяваш с никого или да даваш обяснения къде и с кого излизаш. Забелязал ли си, че околните имат по-различно отношение към теб, само защото си необвързан? В колко от ситуациите, описани по-долу, си изпадал? Как се чувстваш от това?

 

 

Постоянно чуваш от приятелите си „Ще намериш някого!“ - това и на теб ти е ясно. Но дали той ще бъде подходящ за теб? Дали ще изкарате дълго време заедно? Дали пък няма да го срещнеш, когато си на 85 години и ти остават няколко години живот? Никой не знае. Затова такива изрази те дразнят изключително много, особено когато тонът е състрадателен.

 

Често се чувстваш излишен – твоите приятели се стараят да не те оставят да скучаеш и дума и често те викат с тях навън. Ако сте голяма компания, това е ОК, но ситуацията е различна, ако си навън с приятел и неговото гадже. Или се чувстваш, сякаш им светиш и не могат да се радват един на друг или пък си свидетел на скандали и те после ти искат мнението като съдия, за да разберат кой е крив и кой е прав. А това определено не е готино.

 

Чуваш изказвания от рода на „Трябва да поканим и Х, не мислиш ли?“ - едно е да те поканят, защото искат да си там и харесват компанията ти, съвсем друго е да го направят, защото си нямаш гадже и си мислят, че ти е самотно.

 

 

Постоянно ти организират срещи – явно приятелите ти си мислят, че ти сам не можеш да си хванеш гадже, затова при всяка удобна възможност ти предлагат да те запознаят с друг техен приятел, който също си няма половинка. Ти може да не искаш, но в повечето пъти те не питат, а само ти съобщават, че еди-кой си ще дойде с вас на кино/дискотека. В такъв момент ти идва да избягаш с 300, защото определено не ти е до уредени срещи.

 

Опитват се да разберат защо сте се разделили – толкова ли не могат да разберат, че ако имаш нужда да споделиш и да говориш за случилото се, ще го направиш и без да те питат? Отвратително е, когато постоянно ти задават въпроси, като показват по този начин, че не се интересуват от теб, а от клюката, от интригата. И така питат и говорят, сякаш бившите ти гаджета са били уникални, направо богове и ти си загубил, че сте се разделили. Сякаш ти си губещият, а не те. Странни приятели ...

 

Налага ти се да гледаш супер щастливи двойки около себе си – не, че им завиждаш или им желаеш нещо лошо, не! От една страна е супер, че те са щастливи и са заедно, но от друга това ти напомня, че ти си сам и може никога да не срещнеш половинката си. Защо, Господи, защо?

 

Ходиш на партита, където винаги седиш между две двойка, защото само ти си без гадже – а ако случайно има и други необвързани, те определено не са ти по вкуса и не би имал нещо с тях, дори да сте на самотен остров. Това обаче не им пречи да си мислят, че имат шанс, само защото си нямаш гадже. Представи си след години как разказваш на детето си „Ами аз се запознах с майка ти/баща ти на един купон, той беше единствената ми опция и затова сме заедно и до днес“. Колко романтично!

 

Виждаш повечето си приятели, само когато гаджетата им са заети или са извън града – често, когато човек е влюбен, за известно време се дистанцира от приятелите си, но не защото не се разбира с тях, а защото иска да прекара цялото си свободно време с половинката. И когато тя е заета и излезе с приятел, основната тема на разговор е гаджето, което толкова много обича. Направо отврат!

 

Отвсякъде чуваш „Аз никога не бих се оженил!“, „Любовта не съществува!“ - тези изрази определено не ти оправят настроението. Това, че в момента си нямаш гадже, определено не означава, че не вярваш в любовта. Иска ти се да чуеш от околните, че двойките може да имат неразбирателства помежду си, но любовта съществува, твоята половинка е някъде там и те чака!

 

Приятелите ти искат постоянно да ходите на партита – на тях им е омръзнало да си кротуват у дома, да гледат филм в компанията на гаджето и да снаксове и пуканки. Те искат купон, адреналин, нови запознанства! На теб пък това ти е омръзнало, защото от известно време си само по купони и искаш да прекараш известно време в компанията на добър приятел, говорейки си и гледайки нещо интересно.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия