Какво да правиш, ако гаджето ти те манипулира

2014-10-10 12:01:00
Какво да правиш, ако гаджето ти те манипулира
Снимка: freedigitalphotos.net

Една връзка е наистина ценна и здрава, когато партньорите си разпределят по равно водещата функция. Няма как само единият да бъде водещ и да взима решения, а връзката да върви. Проблемът е, че много пъти точно това се случва, защото единият от партньорите бива манипулиран. В един момент осъзнавате, че сте манипулиран и се чудите какво да направите? Сега ще ви дадем няколко съвета.

 

Вие сте жертва. Осъзнайте, че сте такава. Помислете си хубаво и върнете спомените си. Колко често партньорът ви се опитва да ви манипулира? Вече сте осъзнали, време е за промяна. Важно е да си кажете, че заслужавате по-добро отношение и много щастие. Повярвайте си.

 

Говорете си. споделете на партньора си как се чувствате и че наистина усещате, че той/тя ви манипулира. Запомнете, че не винаги партньорът го прави съзнателно. Има случаи, в които гаджето ви се държи по такъв начин, но наистина не го осъзнава. Споделете му защо се чувствате по този начин.

 

Не е нужно да късате веднага, но бъдете твърди в позицията си. Има шанс той/тя да ви убеждава, че всичко е наред и няма нищо подобно. Не се връзвайте, не се и плашете. Не е казано, че връзката ви се разпада. Ако човекът до вас се промени, можете да имате още много щастливи моменти. Просто признайте как се чувствате и изисквайте ново отношение.

 

Независимост. Хората, склонни да манипулират партньорите си, в повечето случаи ограничават човека до себе си. Вероятно вече сте загубили усет за тези неща, особено в по-дълга връзка. Той/тя ви се сърди, когато излизате без него/нея или се опитва да ви забрани да правите нещо. Върнете обратно своята независимост, не забравяйте, че можете да правите каквото искате и не може никой да ви забранява да излизате, да се обличате по определен начин или да общувате с дадени хора.

 

Споделете. Недейте да таите всичко в себе си. Най-добре разкажете на близките си хора и потърсете подкрепа от тях. Те ще имат по-трезва преценка и ще ви дадат насоки, които да следвате. Вероятно сте прави, но сте объркани и не знаете какво да правите. Послушайте приятелите си.

 

„Не“ на глупавите оправдания. Ако човекът до вас се промени, това ще е чудесно. Въпреки това не се доверявайте лесно. Искайте незабавна промяна и не позволявайте повече да ви манипулират.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия