Защо е модерно да ходиш с по-възрастен мъж

2014-08-13 12:34:00
Защо е модерно да ходиш с по-възрастен мъж
Снимка: thinkstockphotos.com

Има жени, които предпочитат да имат връзки с по-възрастни мъже. Причините са много, но, за съжаление, основната е, че повечето от тях имат стабилни финансови приходи. Това обаче явно устройва както мъжа, така и жената, защото представителките на нежния пол си осигуряват удобства, които не могат да постигнат сами, а мъжете имат млади гаджета, с които няма как да бъдат, ако не са богати. Наблюдава се взаимно използване, което обаче явно е изгодно и за двамата.

 

Защо мъжете предпочитат млади гаджета?

 

Представителите на силния пол, които вече са на възраст, предпочитат компанията на млади жени, защото това ги връща към тяхната отлетяла младост и ги мотивира да се държат по-младежки. Също така те виждат възможност да създадат поколение, което няма как да стане с по-възрастна жена, която вече няма възможност да забременее. Младите момичета са доста неопитни и подлежат на манипулация и опитомяване, което определено се харесва на зрелите мъже.

 

 

Какво намират младите момичета у възрастните мъже?

 

Повечето девойки ходят с доста по-възрастни, а често и обвързани мъже. За съжаление, тази тенденция в последните години се е превърнала в нещо като мода. Голяма част от младите момичета дори не знаят защо предпочитат по-възрастните мъже /като изключим парите им, разбира се!/. Някои от тях твърдят, че те имат страхотно влияние над тях и точно това ги привлича.

 

Всяка жена иска да е центърът на нечий свят, да ѝ правят подаръци и да задоволяват капризите ѝ. За много момичета по-възрастният богат мъж представлява точно това, защото той предлага сигурност, финансова стабилност, мъдрост и атрактивен начин на живот. Някои от девойките търсят фигурата на баща, особено, ако са го изгубили рано, а други искат да бъдат обожавани и ценени.

 

Когато един по-възрастен мъж и едно младо момичета са заедно, то е защото имат нужда един от друг, имат нужда са запълнят определени празноти в живота си. Голяма част от представителите на силния пол имат нужда да се върнат години назад и да си спомнят младостта, а дамите търсят опора и луксозен начин на живот. Момичетата, които предпочитат по-възрастни мъже, всъщност търсят принца на белия кон, а мъжете с удоволствие влизат в тази роля.

 

Какво е мнението на околните?

 

Повечето хора не гледат с добро око на връзки, при които мъжът е значително по-възрастен от жената. Причината е, че повечето такива взаимоотношения се основават на финансова изгода. Семейството и приятелите трудно приемат случилото се, но ако човекът наистина си струва и сте щастливи заедно, рано или късно ще свикнат и ще се държат с теб, както преди. Все пак ти не си се променила, просто си намерила любовта в по-възрастен мъж.

 

Хората са на мнение, че не е възможно двойка с голяма разлика във възрастта да има наистина дълбока връзка и смятат, че причината да са заедно са други – финансова изгода и галене на мъжкото его. Заради този начин на мислене доста хора са склонни да се отдръпнат от приятелката си, докато тя поддържа връзка с по-възрастен мъж. При представителите на силния пол такова игнориране не се наблюдава, защото останалите мъже смятат, че това е нещо хубаво, което трябва да се случи на всеки мъж.

 

Възможно ли е такава връзка да се превърне в сериозна?

 

Няма нищо невъзможно на този свят, но статистиката показва, че са малко връзките между двама души с видима възрастова разлика, които продължават повече от няколко години и се стига до брак. Повечето мъже, които вече веднъж са минавали под венчилото и не се е получило, не искат да го правят отново. За някои жени това не е проблем, но има такива, които от малки са си мечтали да се видят в булчинска роля и не могат да свикнат с мисълта, че никога няма да бъдат булки.

 

 

Както вече споменахме, по-възрастните мъже харесват връзките с млади момичета, защото не са неопитни и подлежат на опитомяване. Това обаче в един момент може да започне да те дразни, особено ако усещаш, че не си достатъчно добра за гаджето си и той постоянно ти дава съвети какво да правиш, какво да си облечеш, как да се държиш и т.н. В началото може да ти харесва, че те напътства в живота, защото все пак има повече опит от теб, но в един момент ще ти дойде до гуша от постоянното му мърморене.

 

Казват, че за любовта граници няма и това е вярно! Трябва да слушаш сърцето си, а не мнението на околните. Няма значение дали ще имаш връзка с по-малко момче или с по-възрастен мъж, дали ще бъдеш с европеец или азиатец, важното е да се обичате, да държите един на друг и да се справяте с трудностите на живота заедно, хванати ръка за ръка.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия