Има ли значение разликата в годините, когато става въпрос за любов?

2014-04-30 12:45:00
Има ли значение разликата в годините, когато става въпрос за любов?
Снимка: thinkstockphotos.com

Казват, че за любовта няма възрастови граници. И това е така, стига двама души да си пасват, да си прекарват добре времето заедно, да се обичат и уважават. В последно време има доста известни двойки, които имат голяма разлика във възрастта, но това не им пречи да са заедно и да се обичат истински.

 

Често разликата в годините не е от значение, когато човек се влюбва. След това обаче нещата се променят. Влюбването е до време. След като свалите розовите очила и пеперудите излетят от стомаха ви, най-вероятно ще усетите разликата в годините ви, особено ако тя е фрапантна. Затова, преди да започнете връзка с по-голям или по-малък човек от вас, си изяснете някои важни неща:

 

 

Доста тийнейджъри си хващат по-голямо гадже от чисто любопитство и за да може да се хвалят пред съучениците си. Девойките си мислят, че е много престижно гаджето им да идва и да ги взима с кола от училище, особено ако е лъскава. За да поддържате такава връзка обаче трябва да се държите зряло и да пораснете по-рано от предвиденото. Ние ви препоръчваме да не го правите, защото рано или късно ще пораснете и ще давате мило и драго да сте отново малки и безгрижни. Наслаждавайте се на емоциите и нещата, които са нормални за всички тийнейджъри, не ги пропускайте, само за да докажете на себе си и околните, че може да бъдете интересни на по-възрастен мъж или жена.

 

Нормално е младежите да живеят ден за ден и да не си правят сериозни планове за бъдещето, освен такива, които са свързани с тяхното образование. При по-големите мъже и жени обаче не е така. Те вече мислят за сватби, деца и т.н. И това е напълно нормално. Как обаче ще се чувствате, ако сте още на 18-20 години, живее ви се, имате планове да наблегнете на образованието, а вашето гадже, което е 5-10 години по-голямо постоянно ви говори за семейство, деца и прочие? В началото може да не обръщате внимание и да насочвате разговора в друга посока във всеки един удобен момент, но в един момент ще ви омръзне и ще осъзнаете, че тази връзка не ви предоставя нужната свобода и положителни емоции.

 

Когато двама души не са на една и съща или близка възраст, се забелязва. Емоционалната зрялост е един от основните проблеми при двойките, които имат видима разлика в годините. Докато единият иска да е постоянно навън и да обикаля нощните заведения, другият предпочита да се прибере у дома след работа и да релаксира в компанията на любимия си човек. И това често е повод за скандали при двойките, които имат видимо различни интереси и нужди.

 

Също така хората с по-голяма възрастова разлика имат различни навици. Младите предпочитат да си лягат късно и да стават късно, докато по-възрастните са рано в леглото и стават с първи петли. Младежите предпочитат да посещават по-шумни заведения, където има много хора, докато по-възрастните предпочитат спокойните и уютни ресторанти, които се струват скучни на младите момчета и момичета.

 

Снимка: Dreamstime

 

Гореизброените различия могат да бъдат притъпени и двойката да живее в хармония, но могат и да съсипят връзката ви. Човек не бива да се променя заради някого. Един живот имаме и трябва да го живеем, така както искаме, а не така както околните очакват. Ако ви се излиза, живее, пие и забавлява, а гаджето ви не си пада по такива неща – правете ги. Може да бъдете заедно през останалото време, а може и да се разделите като добри приятели и да си потърсите човек, който споделя вашите интереси и нужди.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия