Как да се държиш, когато ТОЙ/ТЯ e около теб [част първа]

2014-08-12 14:40:00
Как да се държиш, когато ТОЙ/ТЯ e около теб [част първа]
Снимка: thinkstockphotos.com

Когато си в компанията на човека, когото харесваш, често ти се случва да се държиш по начин, който не е характерен за теб, нали? Това е нещо напълно нормално. Всеки променя поведението си, когато се намира близо до момчето/момичето, по което си пада – започва да се поти интензивно, коленете му омекват, усеща топка в стомаха, започва да говори глупости, защото се чувства неловко, когато има мълчание и т.н. Хубаво е да успееш да се успокоиш максимално бързо и да се съсредоточиш върху това да привлечеш интереса му/ѝ.

 

Привлечи вниманието му

 

Осъществи зрителен контакт – когато погледите ви се засекат, усмихни се сладко и се върни към това, което правиш. В никакъв случай не бива да продължиш да го зяпаш. Ако го наблюдаваш по цял ден, той може да те помисли за луда. Когато си говорите, трябва да се държиш максимално естествено и да го гледаш в очите, а не да зяпаш земята от притеснение. Това, че го гледаш право в очите, докато говорите, определено ще му направи добро впечатление. Трябва обаче от време на време да поглеждаш встрани, а не да си втренчена в него и да го притесняваш по този начин.

 

 

Накарай приятелите му да те забележат – това не означава да флиртуваш с тях, просто се дръж така, че да забележат присъствието ти. Ако смяташ да ги привлечеш като ги сваляш, няма да направиш добро впечатление нито на тях, нито на момчето, по което си падаш. Опитай се да се държиш небрежно и завържи разговор на теми, които ги интересува – футбол, спорт, туризъм, купони и т.н. Ако успееш да завържеш приятен разговор с тях, те определено ще останат с добро впечатление и ще говорят само хубави неща за теб. Постарай се да се сприятелите, за да може да излизате заедно и по-често да си в компанията на момчето, което харесваш. Това ще ти даде възможност да контактуваш често с него и да го впечатлиш.

 

Накарай го да потърси компанията ти – възможно е дълго време да излизате в една компания, но така и да не прекарвате достатъчно време заедно. Не отивай при него да му досаждаш, ами се дръж по начин, по който ще успееш да провокираш интерес у него и той сам ще те потърси.

 

Дръж се естествено - повечето хора правят грубата грешка да си слагат маска и да се държат неестествено. Не бъди от тях! Бъди себе си, няма смисъл да се харесаш на някого такъв, какъвто не си, защото рано или късно ще трябва да свалиш маската и ще отблъснеш човека до себе си.

 

Внимавай какво говориш – може да обичаш да клюкариш и да обсъждаш хората, но не го прави в присъствието на човека, по когото си падаш, защото ще му направиш много лошо впечатление. Мъжете не обичат да са в компанията на клюкарки, затова не се дръж като такава. Обсъждай нещата и хората, които те интересуват с твоите приятелки и когато той не е наблизо.

 

Не показвай ревност - изключително досадно е да бъдеш ревнуван от човек, който не ти е никакъв. Каквото и да става, не показвай ревност. Опитай се да сдържаш емоциите си, освен ако не искаш да го отблъснеш. Дори да сте двойка, запомни, че той не е твоя собственост и може да прави каквото си поиска, стига, разбира се, да не става въпрос за изневяра.

 

Прояви интерес към неговите интереси – момчетата определено обичат да говорят на теми, които са им интересни. За да си сигурна, че ще привлечеш вниманието му и ще му бъде приятно да си общувате, попитай го нещо, свързано с това, което харесва. Говорете за любимите му футболни отбори, филми, хобита, места, които посещава и т.н. Не задавай прекалено много въпроси, за да не се почувства като на разпит. Проявявай интерес, но не бъди нахална.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия