Как да се подготвим преди първия път

2014-08-17 17:07:00
Как да се подготвим преди първия път
Снимка: freeimages.com

Много тийнейджъри се притесняват, преди първите стъпки в секса. Липсата на опит може да е доста демотивираща и понякога момичетата и момчетата имат какви ли не терзания и въпроси, свързани с първите сексуални контакти. Не бива да се притеснявате, защото всеки минава през това и рано или късно губи девствеността си. Как да се подготвите за първия път?

 

Епилирайте се. Това важи и за двата пола. Някои хора смятат, че космите са чудесни в естествения си вид. Истината е, че повечето хора не ги харесват, особено в интимната област. Затова се постарайте да отстраните нежеланото окосмяване. Разбира се, няма нищо задължително, друг вариант е да си направите интимна прическа.

 

Научете се как се слага презерватив. Презервативът е задължителен, защото той ще ви предпази от нежелана бременност и полово предавани болести. Недейте да пренебрегвате този важен елемент от сексуалния живот. Някои тийнейджъри не използват предпазни средства, а това е голяма грешка. Помислете за собственото си здраве и здравето на партньора и сложете презерватив. Има клипове в интернет, които ще ви помогнат да се научите как се поставя кондом правилно. Не забравяйте, че те се късат, защото са неправилно поставени, а не защото са дефектни или нездрави.

 

 

Информирайте се какви последици може да има. Сексът не е шега, той може да има сериозни последствия за вас и партньорът ви. Болестите, с които може да се заразите могат да са наистина опасни. Запознайте се добре с тази тема. Повечето тийнейджъри смятат, че „не се забременява лесно“ и стават безотговорни. Истината е, че една бременност в тийнейджърска възраст може да има отражение върху здравето и психиката ви за цял живот.

 

Убедете се, че сте готови да правите секс. Не правете секс, само защото е модерно или приятелите ви вече не са девствени. Това би било голяма грешка. Изберете правилният момент с точния човек за вас. Не си лягайте със случайни хора и не правете безразборен секс.

 

Не се притеснявайте за размера. Това важи и за двата пола, момчетата се комплексират от размера на пениса си, а момичетата – от гръдната си обиколка. Истината е, че нямате причина да го правите. Всеки човек харесва различни неща и физиката му определя да си пасне с някои хора, с други не. Всичко е индивидуално и не бива да си насаждате комплекси. Ако гаджето ви харесва, не си мислете дали ще го разочаровате в леглото.

 

Спазвайте хигиена. Винаги се къпете преди и след секс. Правете секс на чисти чаршафи и внимавайте с нетрадиционните места. Избягвайте мръсните места навън и седалките в колата.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Fisherman
преди 9 години

ти си грешка

SHPAIdURmeN
преди 9 години

Според тази тема аз съм един грях :(


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия