В Австралия очакват презервативи, унищожаващи ХИВ

2014-08-06 19:30:00
В Австралия очакват презервативи, унищожаващи ХИВ
Снимка: freeimages.com

С любовта се появява и сексът, който е един от най-приятните начини за физическо проявление на вашите интимни чувства. Разбира се той крие много опасности и често нежелани последици, затова е изключително важно да използвате предпазни средства, когато се наслаждавате един на друг.

 

 

Най-честото използвано предпазно средство при практикуване на секс е презервативът. Той е изключително удобен и сравнително надежден, тъй като предпазва задоволително добре от болестите предавани по полов път.

 

Задоволително, определено не е опция и вариант, когато става дума за здравето ни. Това е осъзнала и австралийската фармацевтична компания Starpharma. Приемайки защитата от болести предавани по полов път и опазването на здравето на своите потребители за свой основен преоритет, тя е създала нов вид презервативи, които да бъдат по-ефективни.

 

Новите кондоми ще се нагърбят със задачата да унищожават ХИВ, както и други болести, предавани по полов път, още с поставянето им. Това ще стане благодарение на специален гел, който е наречен VivaGel и е производство на компанията. Той съдържа 0,5% противомикробен препарат.

 

Обнадеждаващата новина е, че при тестовете гелът е показал 99.9% ефективност срещу ХИВ, херпес и други болести, предавани по полов път, което е пробив в областта на предпазните средства при секс.

 

Производителите се надяват продуктът да помогне в борбата срещу едни от най-страшните болести. Те обаче подчертават, че презервативът не е 100% ефективен. Кондомите вече са одобрени от държавата и в най-скоро време ще бъдат пуснати на пазара в Австралия, а дали ще достигнат и до другите части на света, все още не е ясно.

 

Дори и обаче да не ги намерите в аптеката и магазина, не се отказвайте от предпазните мерки и заложете на друга марка презервативи, тъй като безопасния секс може да ви спести доста проблеми и главоболия.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия