Какво трябва да знаеш за първия път? [част втора]

2014-08-12 20:02:00
Какво трябва да знаеш за първия път? [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Загубата на девствеността е любопитна тема за много млади хора. Всеки иска да знае какво е усещането от секса, но понякога ни е страх или не се чувстваме готови да опитаме. Преди да правите секс има някои неща, които задължително трябва да знаете. Този момент е много специален за всеки човек и се помни цял живот. Затова не бива да се срамувате да питате и да говорите по тази тема. За да бъде идеална първата ви стъпка в секса, ще ви разкажем малко повече по тази тема.

 

Не крийте, че сте девствени. Липсата на опит в секса не е нещо срамно или смешно. Без значение дали партньорът ви е опитен, или не, трябва да признаете, че сте девствени. Някои тийнейджъри се срамуват и не искат да кажат на гаджето си, че никога не са правили секс. Ако сте девствени, поговорете с гаджето по този въпрос.

 

 

Хубаво е той/тя да знае, за да внимава и да няма големи очаквания. Ако сте момиче, а гаджето ви не знае, че нямате опит в секса, вероятно няма да е толкова внимателен и нежен, колкото вие очаквате. Ако сте момче, има вероятност много да се притесните от „опитната партньорка” и да се провалите. Сега ще споменем и няколко други важни неща, които момчетата трябва да знаят за загубата на девствеността.

 

Не бързайте. Вероятно много харесвате партньорката си и искате да правите много секс с нея. Но давайте го по-спокойно. Ако тя е девствена също има нужда от предразполагане и грижа. Обърнете си внимание, задължително трябва да има любовна игра, за да се отпуснете и възбудите. Няма за къде да бързате, просто се отпуснете. Уверете се, че имате презервативи в близост до леглото.

 

Предпазване. Мит е, че от първия път не се забременява. Истината е, че жената може да забременее, дори когато прави секс за първи път и няма предпазни мерки. Най-достъпното и безвредно средство за предпазване от нежелана бременност и болести, това е презервативът. Най-добре се снабдете с няколко презерватива за всеки случай. Научете се как се поставя кондом, още преди да правите секс. Тренирайте, докато се научите. Презервативите се късат, защото са поставени неправилно.

 

Твърде големи очаквания. Порното и масовата култура понякога объркват много представите на тийнейджърите за секса. Не бива да си мислите, че реалността е като филмите. Не очаквайте, че ще бъде толкова прекрасно като в романтичен филм, защото ще се разочаровате. Не се отчайвайте, защото с опита човек се учи и открива какво му харесва в леглото.

 

Първата част от статията четете тук:

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия