Какво да очакваш от първото проникване?

2014-07-09 16:19:00
Какво да очакваш от първото проникване?
Снимка: Dreamstime

От известно време си имаш сериозен приятел, нещата между вас вървят, ти се чувстваш достатъчно голяма и имаш желание връзката ви да стане още по-сериозна. Когато сте насаме си прекарвате страхотно, ти умираш за неговите прегръдки и целувки и вече нямаш търпение да разбереш какво е да правиш секс.

 

Момчетата винаги са по-настоятелни и спокойни, когато стане въпрос за секс. Те също се вълнуват от първия си път, но той е доста по-специален за момичетата. Кога един човек ще загуби девствеността си, зависи единствено и само от него. Колкото и да настоява гаджето ти да правите секс, ако не се чувстваш готова, не го прави. Нека първият път бъде приятен, а не изпълнен със страх и колебания дали постъпваш правилно. Възможно е приятелките ти, които вече са си направили сефтето да те бъзикат и да правят подмятания по твой адрес, но ти не бива да им обръщаш внимание. Това, че са правили секс не ги прави нито по-красиви, нито по-умни, нито по-развити от теб.

 

 

Първият път е наистина важен, затова не го пропилявай с неправилния човек. Направи го с момчето, което обичаш, уважаваш и което си сигурна, че ще остави незабравим спомен у теб. Не го прави, за да задоволиш неговите капризи, нито, за да докажеш на себе си и околните, че си пораснала. Именно тази постъпка показва, че не си зряла. Сексът не е състезание, затова го направи, тогава когато се почувстваш сигурна и знаеш, че го искаш.

 

Като за начало помоли гаджето си да не те пришпорва. Обясни му, че имаш нужда от време и спокойствие, за да се решиш на тази голяма за теб крачка. Ако наистина те обича и уважава, ще ти даде нужното време, ако продължава да настоява, явно основната му цел е да прави секс и е напълно възможно да те зареже, след като преспи с теб. Не ставай жертва на поредния комплексар.

 

Повечето момичета предпочитат да загубят девствеността си с опитен младеж. Не може да се каже дали това е по-добрият вариант. Истината е, че мъжете се притесняват също, когато правят секс за пръв път с ново момиче. Да, той ще има опит и ще бъде внимателен, но това не означава, че ще бъде по-добър от момче без опит. Вместо да търсиш момче, което е спало с няколко момичета преди теб, потърси някого, когото харесваш и който ще се погрижи първият ти път да бъде безболезнен и незабравим.

 

Преди да нагазиш в непознатите води, хубаво е да се информираш как седят нещата. Виж каква е структурата на твоята и неговата полова система, кои пози са подходящи за момичета без опит, боли ли, когато хименът се скъса и т.н. Колкото по-информирана си, толкова по-спокойна ще бъдеш. Ако не знаеш кои са ерогенните ти зони, научи ги. Легни по гръб върху леглото и започни да се галиш по клитора, гърдите, бедрата и т.н. Сама ще установиш къде ти доставя най-голямо удоволствие да се пипаш. Хубаво е да знаеш предварително ерогенните си зони, за да може да насочиш момчето към тези места и да изпиташ максимум удоволствие преди и по време на акта.

 

Първият път не бива да бъде на публично място. След време ще ти се случва да правиш секс на неочаквани места, но нека първите няколко пъти бъде спокойно, някъде, където никой няма да ви безпокои. Трябва да имате достатъчно време и да не бързате излишно, за да може да се отпуснеш максимално и да се наслаждаваш на случващото се. Остави го да те пипа и целува навсякъде, не се притеснявай от тялото си. В леглото трябва да забравиш за комплексите, които имаш. Това момче е там с теб, защото те желае такава, каквато си. Колкото повече се притесняваш, толкова по-малко удоволствие ще изпиташ. Позволи му да те дарява с ласки и го целувай и ти. Трябва и двамата да сте възбудени, преди да правите секс за пръв път.

 

 

Много е важно да нямаш големия очаквания от първия ти път. Ще ти остане незабравим спомен и е хубаво да споделиш този момент с момче, на което държиш, но шансът да си прекараш неповторимо клони към нула. При сексът нещата стават все по-хубави и по-хубави с времето, така че избягвай прекалено големите очаквания, за да не останеш разочарована.

 

При повечето момичета при първия път се къса девствената ципа, наречена още химен, поради което се получава минимално количество кървене. При едни тя се е скъсала още преди първия път и кръв няма, при други се къса лесно и кървене почти липсва, при трети се усеща оскъдна болка, но повечето пъти тя е на психическа основа.

 

В каква поза ще загубиш девствеността си зависи от теб. Повечето момичета предпочитат мисионерската, защото е най-известна и това им доставя известна доза спокойствие. Ако не ти допада като вариант, може ти да си отгоре, за да контролираш случващото се. Важното е да се чувстваш добре и да не съжаляваш за това, което си направила. Също така не сдържай емоциите си – ако ти се плаче, поплачи си, ако си супер щастлива – радвай се. Никое момче няма да те гледа странно, ако изразиш емоциите си, без значение дали са под формата на сълзи или бурен смях.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия