Няколко неща, които всяка двойка трябва да направи, за да предотврати изневяра

2014-04-24 19:25:00
Няколко неща, които всяка двойка трябва да направи, за да предотврати изневяра
Снимка: freedigitalphotos.net

Изневярата е един от най-честите проблеми, заради които хората се разделят. Според изследвания, 30-40% от мъжете и 20-30% от жените изневеряват на партньорите си. Разбира се, не се знае колко вярно е изследването, защото не всеки би си признал, че изневерява или би изневерил.

 

Сега ще ти посочим някои неща, които трябва да обсъдиш с гаджето, за да предотвратите изневярата. Навярно се обичате и не искате да се разделяте. Поговорете относно този въпрос, за да си нямате проблеми занапред.

 

Бъди честен със себе си относно слабостите си. Ако излезеш вечер с приятелите си, ще флиртуваш ли? Бъди честен със себе си и не се залъгвай. Не си позволявай да пиеш толкова, че да достигаш до такъв момент, в който би направил нещо, за което на сутринта ще съжаляваш. Опитай се да се промениш и да цениш човека до себе си. Помисли каква би била неговата реакция, ако разбере, че сте се сваляли с друг човек. Поговорете за това, признай слабостите си и потърси подкрепа.

 

Поставете си граници. Обсъдете какво точно е изневяра според всеки от вас. За някои хора изневярата е секс, за други може да е целувка, за трети само флирт или чат в социалната мрежа. Поговорете си за това какво точно разбирате под изневяра. Разкажете си дали имате навици да поддържате отношения с бивши. Така ще избегнете възможността да не се разберете и да се получат проблеми, само защото не сте обсъдили проблема.

 

 

Избягвайте изкушаващи ситуации. Не се поставяй в ситуация, в която можеш да се подхлъзнеш и да изневериш. Опитай да не оставаш насаме с привлекателен човек от противоположния пол, ако знаеш, че ангелите ти са слаби. Когато излизаш на дискотека или отиваш на купон, старай се да отиваш с гаджето ти, защото в такива моменти човек се отпуска и може да сгафиш.

 

Потърси помощ от приятелите си. Ако ти се е случвало да изневериш или те е страх, че може да изневериш на сегашния си партньор, опитай да поговориш с приятелите си. Потърси помощ и сподели какво се случва в главата ти, какво те тормози.

 

Не пази тайни. Трябва да бъдеш честен с партньора си, както и със себе си. Ако нещо не ти харесва в секса или отношенията ви куцат, може да си помислиш за изневяра. Но все пак, опитай да поговориш с човека до себе си, за да поправите отношенията си, а не да прибягваш до трети човек.

 

Избор. Ако не си сигурен, че си избрал правилния човек за теб, най-добре е да не лъжеш и да не изневеряваш. Ако усещаш, че е време да се разделите, просто поговорете за това. Недей веднага да изневеряваш, защото това няма да оправи отношенията ви.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия