Време ли е за раздяла?

2014-04-01 14:02:00
Време ли е за раздяла?
Снимка: freedigitalphotos.net

Тийнейджърските години са времето, в което се учиш на много неща. Тогава се изграждаш като характер и откриваш себе си в една по-различна светлина. Това е времето, в което хормоните ти бушуват, а също като тях и чувствата. Тийнейдърската любов е силна, красива и разнополюсна – в някои моменти сте безумно щастливи, а в други – много нещастни. Кога идва време да скъсаш с човека до себе си и да продължиш напред?

 

Лъжи. Без значение кой от двамата партньори лъже, това е индикация, че нещо наистина не е в ред. Двама души, които имат сериозни отношения, трябва да се уважават и да имат доверие един в друг. Лъжите не могат да помогнат в една връзка, а само могат да я разрушат. Ако ти лъжеш партньора си, замисли се защо това е така? Какво криеш, защо нямаш смелост да признаеш? Ако той/тя те лъже и ти го знаеш, склонен/на ли си да търпиш това?

 

Трябва да мислиш трезво и да не се отдаваш на емоциите. Прекратяването на сериозна връзка не е толкова лесно и решението трябва да се обмисли добре. Но не забравяй, че системните лъжи трудно биха спрели и няма да е същото след това.

 

 

Изневяра. Ако партньорът ти ти изневери, това е достатъчно голям повод, за да се разделите. Верността е едно от най-важните неща за стабилна и здрава връзка, а изневярата подкопава основите. Ако ти е трудно да простиш и не мислиш, че можеш да се справиш с това, най-добре е да се разделите. След изневяра е много трудно да се възвърне предишното доверие.

 

Разговорите ви не се получават. Ако преди сте си говорили с часове и не сте могли да се разделите за повече от ден, а вече няма какво да си кажете, това е индикация, че нещо не е както трябва. Изключително важно е да можете да си общувате пълноценно и да не се притеснявате да си споделяте. Ако усещаш, че няма какво да си кажете вече, това означава, че връзката ви се разпада.

 

Заглеждаш се по други. Ако до преди не си искал/а и да чуеш за други мъже/жени, а сега често се заглеждаш в минаващите момчета или момичета около теб, значи може би е време да сложиш край на отношенията с гаджето. Ако преди той/тя ти е бил/а достатъчен/на, а сега флиртуваш с други означава, че нещо ти липсва.

 

Пътищата ви се разделят. Животът ни поднася какви ли не изненади и понякога не знаем къде ще ни отведе. Ако до сега сте имали перфектни отношения, това може да се промени ако се наложи да се разделите за дълъг период, защото единия заминава. Ако гаджето ти заминава в друг град за да учи например, това ще бъде голямо изпитание за отношенията ви. Връзките от разстояние са трудни и отношенията могат лесно да рухнат. Ако става въпрос за друга държава, вече е още по-сложно. Поговорете си и преценете дали можете да понесете всички несгоди, които разстоянието ще ви причини.

 

Вече не правите секс. Ако преди сте били интимни често и с огромна страст сте се наслаждавали един на друг, сега вече не е така. Страстта е изчезнала, а с нея и желанието за секс. Това е индикация, че цялата връзка куца. Опитай да внесеш поне малко разнообразие или прецени дали това не е краят за вашите отношения.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия