Кои храни влияят зле на секса?

2014-04-19 14:00:00
Кои храни влияят зле на секса?
Снимка: freedigitalphotos.net

Всички знаем, че романтичната вечеря води до страстна и гореща нощ. Истината всъщност е, че има храни, които могат да нажежат обстановката като черен шоколад и ядки. Оказва се, че има и храни, които действат по обратния начин и са нещо като антиафродизиаци. Кои са тези храни?

 

Хотдог. Въпреки че това е любима храна на повечето тийнейджъри, най-добре е да забравиш за нея преди секс. Оказва се, че голямото количество мазнини, което хот-догът съдържа, възпрепятства правилното кръвоснабдяване на половите органи. Ескпертите препоръчват хапването на мазна риба преди секс, като сьомга, пастърва или херинга, защото омега -3 мастни киселини подпомагат сърдечносъдовата система.

 

Мента. Разбира се, важно е да имаш свеж дъх и да се чувстваш добре, когато целуваш гаджето. Но ако ще правите секс оставете ментата на страна. Оказва се, че ментолът намалява нивата на тестостерон, което се оказва пагубно на качеството на секса. Избягвай не само дъвките, а всякакви продукти с мента, дори чай. Ако искаш да освежиш дъха си, заложи на дъвки с плодови вкусове.

 

Тоник. Джин с тоник е прекрасна комбинация, но не и когато планираш да се отдадеш на гаджето си. Тук влизат всякакви други газирани напитки. Най-добре е да намалиш консумацията им преди секс, защото ще те накарат да се чувстваш подут/а и ще ти причинят неудобство заради стомашните газове. Най-добре пий вода, сок или чай.

 

 

Пържени картофки. Те най-често се пържат в много вредни мазнини, каквито са хидрогенираните растителни масла или иначе казано – трансмазнините. Тези мазнини влияят негативно на тестостерона и на циркулацията на кръвта. Освен това солта в картофките понякога е твърде много и влияе зле на кръвното налягане. Натрият в солта ни кара да задържаме вода, което е неприятно усещане, когато искаме да правим секс. Ако толкова ти се хапват картофи, опитай да ги заместиш с варени, печени или задушени.

 

Тофу. Оказва се, че тофуто съдържа големи количества фитоестрогени, както и всяка друга храна, базирана на соята. Допълнителен естроген може да повлияе много зле на секса, както при жените, така и при мъжете. Ако си вегетарианец, опитай да хапнеш яйца, вместо тофу.

 

Плод след хранене. Това е голяма грешка, която повечето хора правят. Дори да обичаш да си хапваш плодове за десерт, не го прави поне когато ти предстои гореща вечер. Плодовете не се разграждат лесно от организма, а когато стомахът ти е пълен с храна, той е зает с вечерята ти. Така плодовете могат да причинят неприятни усещания като подуване и болки в стомаха, дори газове.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия