Защо сексът ви не върви? [част първа]

2014-04-12 12:01:00
Защо сексът ви не върви? [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Понякога сексуалните отношения не вървят. Това е голям проблем за една сериозна връзка, защото може да ни отдалечи от партньора или да ни кара да се чувстваме потиснати и тъжни. Сексът е важна част от връзката и ако той не е пълноценен връзката започва да куца. Има много причини, поради които сексът да не се получава. Недей да си мислиш, че партньорът ти вече не те харесва и не те иска. Сега ще ти посочим някои неща, които могат да са причина за влошаването на сексуалните ви отношения.

 

Стрес. Ако партньорът ти е подложен на стрес, не очаквай да имате процъфтяващи сексуални отношения. Истината е, че притеснението, умората, напрежението и пренатоварването са важни фактори, които да понижат либидото. Опитай се да поговориш с партньора си и да изясните от къде идва този стрес и как можеш да му помогнеш. Поговорете си и споделете един на друг какво ви притеснява.

 

 

Проблеми с партньора. Това е един от най-силните убийци на либидото. Жените имат нужда да чувстват близост и от там се поражда тяхното желание за секс. И двата пола страдат, когато комуникацията между двамата не върви, когато един от двамата се чувства предаден, имате проблеми с доверието, ревността или липсата на интерес. Помисли си дали в последно време не си променил/а отношението си към гаджето? Ако е така разбери как това се отразява на отношенията ви и дали заради това сексът куца.

 

Алкохол. Тийнейджърите са много склонни да се поддават на различни изкушения от любопитство или защото е модерно. Това не бива да бъде оправдание да злоупотребяваш с алкохола. Той може да те накара да си по-разкрепостен, да те направи по-уверен в секса, но всъщност това е само на пръв поглед. Ако прекалиш може да загубиш партньора си. Освен това алкохолът може да причини и проблеми с ерекцията.

 

Прекалено малко сън. Ако ти или партньора ти ставате рано, лягате късно, натоварени сте с учене или изпити, нямате много време за почивка, това е основателна причина да имате сексуални проблеми. Старайте се да спите минимум по осем часа на денонощие. Преумората действа зле на либидото.

 

Някои медикаменти също могат да повлияят на желанието за секс. Ако приемаш антидепресанти, противозачатъчни или други лекарства, те могат да са причина за понижено желание за секс. Посъветвай се с личния си лекар, за да ти предпише други медикаменти, които ти влияят по-добре. Особено ако забелязваш, че откакто пиеш дадено лекарство, нямаш интерес към секса, сподели това с лекаря.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия