Кои храни влияят на секса?

2014-04-20 14:39:00
Кои храни влияят на секса?
Снимка: Dreamstime

Храна и секс. Това може би са най-мечтаните и най-любимите неща на младите хора. Удоволствието от храненето и от секса са наистина важни за всеки човек, защото са част от естествените ни нужди. Недостигът на храна може да те накара да се чувстваш зле, да нямаш сексуално желание и да нямаш енергия. Здравословното и балансирано хранене е истината към нормалните нива на хормоните в организма и високото либидо. Кои храни повишават сексуалното желание?

 

Целина. Може би всички хрупкави зеленчуци са с ниско съдържание на калории, но целината е по-специална. Тя съдържа вещества, наречени андростерон и адростенал, които ни карат да се чувстваме по-сексуално атрактивни. Също така целината съдържа малко количество мъжки хормони, които предизвикват женската възбуда. Също така, жените често имат проблеми със задържането на течности. Усещането за подпухналост и тежест изобщо не е секси. Целината съдържа натрий и калий, които са чудесен диуретик.

 

 

Омари. Не всички хора обичат морски деликатеси. Някои ги обожават, други ги ненавиждат. Всъщност тези животинки могат да повлияят на секса. Те са чудесен източник на протеин, мед, цинк и селен. Цинкът влияе на мъжкото либидо. Омарите са пълни с минерали като фосфор, който увеличава сексуалното желание. Полезните мастни киселини, които този вид рак съдържа, повишават чувствителността на половите органи.

 

Ягоди. Те се смятат за един от най-големите афродизиаци, заради външния им вид – сочни, големи, червени, с малки семчици отвън, символ на плодовитостта. Всъщност ягодите са пълни с витамин С, фолиева киселина и фибри. Освен това са чудесен източник на калий, който предотвратява задържането на течности. Пробвай да потопиш ягодите в тъмен шоколад и очаквай невероятни преживявания в леглото.

 

Черен шоколад. Споменахме ягоди с шоколад, а сега е ред само на шоколада. Забрави за момент колко е вкусен и как се топи в устата. Оказва се, че тъмният шоколад съдържа съединение, наречено фенилетиламин, ендорфин, който се отпуска в тялото, когато се чувстваш дпокоен и влюбен. Хапни няколко блокчета черен шоколад, преди да се гушнеш при гаджето и очаквай цяла нощ удоволствия.

 

Ядки. Много видове ядки като орехите, лешниците, бадемите, бразилските орехи и фъстъците съдържат жизненоважната аминокиселина l-аргинин, която помага на циркулацията на кръвта и изпращането на сигнали за удоволствие. Мастните киселини увеличават нивата на ендорфина, като ни карат да се чувстваме отпуснати и спокойни. Ядките могат да подобрят кръвоснабдяването в гениталиите и да усилят усещането при оргазма.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия