Интересни факти за оргазма и женската еякулация

2014-03-31 16:17:00
Интересни факти за оргазма и женската еякулация
Снимка: Dreamstime

Повечето хора са изпитвали оргазъм. Той се среща по-рядко при жените, но голяма част от представителките на нежния пол знаят какво е чувството да достигнеш до върха на удоволствието по време на секс. Оргазмът е кулминативният момент по време на плътски ласки. По време на оргазъм хората получават контракции на тазовите мускули и изпитват силна телесна наслада. Голяма част от мъжете и жените правят неволни действия като издаване на звуци, спазми на други мускулни групи и дори говорене. Всичките изпитват общо чувство на еуфория. Разликата между мъжкия и женския оргазъм е, че при представителите на силния пол той е съпроводен с еякулация. Има жени, които също еякулират по време на оргазъм, но те не са много.

 

Какво представлява женската еякулация?

 

Тя доста прилича на мъжката. От вагината излиза течност, която голяма част приемат като урина, защото идва от основата на пикочния канал и усещането е същото. Всъщност това е т.нар. женска еякулация. Около уретера има около 30 на брой парауретрални жлези, от които идва тази течност. Те са обградени от голямо количество нервни окончания, което прави областта изключително чувствителна при стимулация и това е причината някои жени, които са по-чувствителни, да получават еякулация по време на оргазъм.

 

 

За какво служи тази течност? Ясно ви е, че тя не е за оплождане. Има ли тогава смисъл от нея? Към момента учените нямат отговор на този въпрос, но едно е ясно – това НЕ е урина и няма смисъл да се притеснявате, ако ви се случва, когато изпитвате оргазъм.

 

Но нека се върнем на оргазма. Има доста неща, които със сигурност не знаете за него, но ще ви е интересно да научите. Вижте кои са те:

 

1. Интересен е фактът, че има жени, които редовно получават оргазъм по време на сън, но така и не могат да достигнат такъв на живо.

 

2. Статистиката сочи, че представителките на нежния пол, които имат по-издадена и обемна горна устна изпитват оргазъм по-често от останалите дами.

 

3. Всяка жена получава оргазъм поради различни причини – някои след стимулация на клитора, други след ласки по гърдите, трети само от страстни целувки. Продължителността му също е различна. Средният женски оргазъм обаче трае около 20 секунди.

 

4. Като заговорихме за дължината на оргазма, не е зле да споменем и прасетата. Те определено са облагодетелствани, защото оргазмът им трае около половин час. Кеф, а?

 

5. На повечето хора не им се е случвало да изпитат едновременен оргазъм с партньора. Това е и причината повечето жителите на Америка да смятат, че шансът да видят чудовището Йети е по-голям, отколкото да свършат по едно и също време с половинката си.

 

6. Женският клитор има доста нервни окончания. Според учените те са около 8 000.

 

7. Има хора, които изпитват оргазъм при странни обстоятелства. На някои им става хубаво, докато се возят в градския транспорт, на други, докато се къпят, а има жени, които получават оргазъм, докато раждат. Колкото и да е странно това не се случва на малък брой дами.

 

8. Друг интересен факт е свързан със средната скорост на мъжката еякулация. Статистиката показва, че тя е 45 км/час.

 

9. Не си мислете, че може да контролирате оргазма си. Той е рефлекс на автономната система като сърдечния ритъм и храносмилането и не подлежи на контрол.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Teenager_95
преди 10 години

интересно .. :)


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия